Boombajó hangzás Macen, szinte bármilyen hangszóróval

Egy equalizer alkalmazásról írni erőteljesen szubjektív dolog, lévén a hallás azért személyenként erősen változó érzék. Ha valakinek teljesen mindegy, hogy milyen minőségben szól a zene a számítógépen, annak kivételesen lehet, hogy nem is érdemes tovább olvasnia. Aki viszont kényes a hangminőségre, annak most mutatunk egy érdekes kis alkalmazást, amelynek nagy hasznát veheti.

 

Boom 2

Pár nappal ezelőtt írtunk egy screencam szoftverről a Globaldelight boszorkánykonyhájáról, amelynél megállapítottuk, hogy ár-érték arányban kitűnő választás lehet, ha képernyőfotókat, screencam videót, vagy iOS appokról készülő felvételeket rögzítenénk.
A Boom 2 szintén e cég terméke, s ugyancsak ígéretes darabnak tűnik számunkra.
Ezzel a digitális equalizer megoldással a Mac hangját változtathatjuk át, a saját “fülünk kedvére”. A hangzás megváltoztatása mindenre vonatkozik, vagyis a beépített hangszórókra és a csatlakoztatottakra is, s teljesen mindegy, hogy videót nézünk, zenét hallgatunk, vagy játszunk, a Boom 2 folyamatosan teszi a dolgát. Több mint 16 előre definiált equalizer beállítás közül választhatunk, de természetesen manuálisan is változtatható minden.

 

boom-2-4

A Boom 2 meglepően jót tesz a belső hangszórók hangminőségének, sokkal teltebb, élvezhetőbb a zenehallgatás és a filmnézés, de mi teszteltük régi külső hangszórókkal is és azokkal is “csodát tett”, nevezetesen megúszták a cserét, mert ha a Boom 2 aktív, sokkal szebben szólnak, mint nélküle.
Emellett a program képes a különféle hang- és videofájlok hangzásának feljavítására is és a “megbuherált” hangfájl vagy videó mentésére. Ez viszont DRM védelem esetében nem működik.

 

boom-2-3

További hasznos cikkek

Az App Store-ból letölthető változatnál egyébként szükség van még egy plusz letöltésre is, amit külön kell telepíteni (ez ilyen programok esetében bevált szokás, mivel az App Store sok szempontból korlátozza a fejlesztők lehetőségeit). Amíg ezt nem tesszük meg, addig csak a hangfájlokkal ügyködhetünk, a hangszórók befolyásolásához szükség van a kiegészítőre (amit természetesen ingyen tölthetünk le, ha már megvásároltuk a Mac App Store-ban a programot, a cikk készültekor éppen 50% engedménnyel, 10 eurós áron).

 

boom-2-2

Érdekesség amúgy még a Boom 2 Remote App is, amely ingyen tölthető le iPhone-ra és megoldja a távvezérlés kérdését is. Akár a fotelből is változtathatunk a hangbeállításokon, ha mondjuk egy filmnél nem előnyösek a korábban használt opciók. Sőt, távirányíthatjuk is vele az iTunes, VLC, QuicTime vagy Spotify alkalmazásokat a gépen.

 

boom-2-ios

A programot OS X El Capitan és MacOS Sierra béta alatt is teszteltük, mindkettőn kifogástalanul működött.

Ha esetleg nem bízunk benne, hogy hangszórónkkal bármilyen alkalmazás “csodát tehet”, akkor érdemes a vásárlás előtt kipróbálni a 7 napos próbaverziót, amely ingyen és bérmentve tölthető le a készítők oldaláról.

Ne maradjon le erről sem!