Google tippek: használja ki végletekig a Google termékeit

A legtöbben napi szinten használják a Google szolgáltatásait: a keresőt, a Gmailt, a Google Drive-ot, a Google Fotókat, vagy éppen olyan Google alkalmazásokat, mint a Chrome. Ha nem is lehetetlen, de viszonylag nehéz manapság megkerülni ezeket a termékeket, hiszen praktikusak, hasznosak, ingyenesek. Viszont nagyon sokan csak a felületét karcolgatják a Google termékek lehetőségeinek, ahelyett, hogy teljesen kiaknáznák azokat. Pedig érdemes lenne kicsit elmélyedni az extra funkciókban is. Éppen ezért arra gondoltunk, jól jöhetnek különféle Google tippek, egy csokorba gyűjtve.

Chrome gyorsítás és karbantartás hatékonyan

Kezdjük rögtön mindennek az “alapjával”, mert ugyebár az online szolgáltatásokhoz is valahogy hozzá kell jutni. A Chrome böngésző jó választás az internetezéshez, de idővel szépen leamortizálható. A lassuló, vagy megbízhatatlanul működő böngészőt viszont helyre lehet pofozni, viszonylag egyszerűen. Ráadásul még a gyorsításáról is gondoskodhatunk. Tippek a korábbi cikkünkben.

Tovább a cikkhez >>>

Android gyorsítás és karbantartás hatékonyan

Ugyancsak ráfér a karbantartás – és olykor a gyorsítás is – a Google okostelefonos rendszerére, az Androidra is. Szerencsére ez sem különösebben bonyolult feladat, néhány ügyes trükkel megoldható. Mindent elárultunk erről, korábbi összeállításunkban.

Tovább a cikkhez >>>

Kihagyhatatlan Gmail kiegészítők

A Gmail webes felületének funkciói jelentősen bővíthetők. Az általunk korábban összegyűjtött kiegészítőkkel hatékonyabbá és gyorsabbá tehető a munka a Google levelezőjében. Sőt, mutattunk pár trükköt arra nézve is, hogy miként lehet hatékonyan keresni a Gmail webes felületén és akár megszabadulni is a felesleges levelektől.

Tovább a cikkhez >>>

Ingyenes Google Inbox alkalmazás Windowsra és Macre

A Gmail webes felületének alternatívájaként a Google korábban létrehozott egy Inbox nevű szolgáltatást is. Ebben az eredeti Gmail levelezésünket látjuk, ám teljesen más megközelítésben.

Szerintünk nagyon kényelmes és jól használható. Azoknak, akik szintén így gondolják, szolgálunk egy extrával is: egy Windowson és macOS alatt egyaránt használható, ingyenes Inbox alkalmazással. Így nem a böngészőben, hanem önálló szoftverként használhatjuk az Inboxot, ráadásul egy halom extra funkcióhoz is hozzájuthatunk.

Tovább a cikkhez >>>

Tippek a Google Naptár kihasználásához

A Google online naptára szintén bővíthető. Nem kell beérnünk az alap funkciókkal, pár ügyes plug-in segítségével sokkal hatékonyabban kezelhetjük naptárbejegyzéseinket.

Tovább a cikkhez >>>

5 kevésbé ismert Google Fotók funkció

A Google Fotók egy sokoldalú és jól használható digitális fényképalbum. Kényelmesen rendszerezhetjük vele fotóinkat, ráadásul a megosztásuk, szerkesztésük is megoldható vele. De ennél többre is használható! A Google Fotók gyűjtemény testreszabott szinkronizálásával külön anyagban is foglalkoztunk, amely itt olvasható. Aki viszont ezen már túl van, és szeretné inkább megismerni a kevésbé szembetűnő Google Fotók funkciókat, kattintson az alábbi linkre.

Tovább a cikkhez >>>

Google programok és eszközök gyors elérése a Chrome-ban

A Chrome kiváló alap az online szolgáltatásokhoz és alkalmazásokhoz. Ráadásul ezek azonnali elérését is meg tudjuk benne oldani, a korábbi cikkünkben bemutatott kis plug-in segítségével. Még olyan Google szolgáltatásokat is felfedezhetünk így, amelyekről esetleg korábban nem is hallottunk, pedig nagyon hasznosak!

Tovább a cikkhez >>>

Címjegyzék, levelezés, fotók, videók stb. mentése a Google fiókunkból

Google fiókunk tartalma ugyan viszonylagos biztonságban van a felhőben, távoli szervereken. Aki azonban szeretné offline is a keze ügyében tudni az összes felhőben tárolt adatot (címjegyzék, Gmail levelek, naptárbejegyzések, jegyzetek, Youtube videók, chat üzenetek stb.), annak érdemes megismerkednie az alábbi Google szolgáltatással, amelynek segítségével mindent letölthetünk a gépünkre.

Tovább a cikkhez >>>

Google tárhely és Google Fiók rendbetétele

Ha már mindent lementettünk, ez jó alkalom arra is, hogy kicsit rendet tegyünk online tárhelyünkön. Korábbi cikkünkben részletesen bemutattuk, miként lehet teljesen rendbe tenni Google tárhelyünket. Ezzel nem csak szabad helyhez juthatunk, de a biztonságot is növelhetjük, ami nem utolsó szempont, ha kényes adatokat is őrzünk a távoli szerveren.

Tovább a cikkhez >>>

Google fiókunk automatikus törlése a halálunk után

Lementjük, rendbe rakjuk, állandóan gondozzuk. A Google Fiók, beleértve a Gmailt, a Google Drive-ot, a Fotókat stb. meghálálja, ha foglalkozunk vele, hiszen temérdek információt, adatot, dokumentumot, fotót tárolhatunk itt el, biztonságban. Na de mi történik mindezen adathalommal a halálunk után? Szabad préda? Vagy soha, senki nem jut hozzá többé? Unokáink sem fogják látni?

Nos, szerencsére a keresőóriásnál is gondoltak erre az elkerülhetetlen helyzetre, így a Google Fiók halálunk utáni sorsáról jóelőre gondoskodhatunk. Cikkünkből mindent megtudhatnak ezzel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez >>>

Éjszakai, sötét üzemmód a Google keresőhöz

Ha szeretnénk sötét felülettel használni a Google keresőjét, nincs más dolgunk, mint telepíteni ezt a kis Chrome plug-int. Ettől kezdve rendelkezésünkre áll majd a fekete Google változat is.

Tovább a cikkhez >>>

Sötét üzemmód bekapcsolása a Youtube-nál, telepítés nélkül

A Youtube felületét is átállíthatjuk sötét változatra. Ehhez még csak plug-inre sincs szükség, elég egy aprócska trükk, amivel elérhetjük a Youtube leendő, modernizált változatát. Ezt bekapcsolva már szabadon válthatunk a hagyományos és a sötét felület között.

Tovább a cikkhez >>>

Google Drive app helyett: íme az utód

A Google 2018. márciusáig teljesen megszünteti a Google Drive asztali alkalmazást, s helyette egy sokkal modernebb, többet nyújtó, egyszerűbben használható alkalmazást ad a felhasználóknak. Erről szedtünk össze minden fontos információt ebben a cikkben. Aki még mindig a Google Drive alkalmazást használja Windowson vagy macOS-en, feltétlenül olvassa el!

Tovább a cikkhez >>>

Hasznos, de kevésbé ismert Google appok okostelefonra

Így a végére pedig következzen egy gyűjtemény, amelyben egy csokorba szedtük a kevésbé ismert, de nagyon hasznos Google appokat, amelyek androidos okostelefonokon és iPhone-on is használhatók.

Tovább a cikkhez >>>

Ne maradjon le erről sem!