Google Fotók gyűjteményünk szinkronizálása kényelmesen

Akinek androidos okostelefonja van, bizonyára belefutott már a Google Fotók appjába. Ez egy remek kis képnézegető és képszerkesztő, amely az újabb androidos telefonokon már alapból megtalálható.

Praktikus akkor is, ha nem csak a telefonon szeretnénk tárolni a fotókat, hanem szinkronizálnánk is azokat a felhőbe, hogy aztán elérjük tetszőleges böngészőből, tabletről vagy egy esetleges másodlagos – nem csak androidos, hanem akár iPhone – mobilról is.

Sőt, szinkronizálhatjuk windowsos gépünkkel is a képeinket, ha telepítjük a Google Fotók alkalmazását az alábbi oldalról.

Ha így teszünk, onnantól a számítógépünkre is letöltődnek a mobillal készült fotóink (ha úgy állítjuk be, akkor mobilneten keresztül megtilthatjuk ezt a szinkronizációt, így csak wifi vagy vezetékes kapcsolat esetén él majd). Sőt, a számítógépről is kényelmesen másolhatunk így fotókat a telefonunkra.

A Google Fotók online tárolása egyébként teljesen ingyenesen is megoldható, ha beérjük kisebb felbontású képek felhőbe töltésével.

Ha a teljes méretű képeket szeretnénk felölteni, akkor ugyebár azok is foglalják a helyet a Google által adott 15 GB ingyen tárhelyen, s mivel a mai felső kategóriás telefonok átlag 12 megapixeles fotókat készítenek (lásd iPhone 7 Plusz tesztünket és a tesztfotókat), érdemes átgondolni a dolgot (akit érdekel, mekkora fotóból, mennyi fér el adott GB-on, annak ajánljuk ingyenes online kalkulátorunkat). Ha más nem, biztonsági mentésnek remek lehet a kisebb felbontású változat is (tegyünk próbát, megfelel-e nekünk a lebutított változat).

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató