Így kapcsolható be a sötét Youtube felület, telepítés nélkül

Korábban mutattunk egy ügyes kis Chrome plug-int, amelynek segítségével átállítható a Youtube felülete fekete, sötét üzemmódban. Közben telt az idő, s a Google nemrég elérhetővé tette a Youtube leendő felületének előzetes verzióját, amelynek immár szerves része a sötét Youtube felület.

Sötét Youtube felület bekapcsolása

Mivel egyelőre ez a felület még csak tesztelési fázisban van, így a használata kissé trükkös. Szerencsére telepíteni semmit nem kell hozzá, csak annyi a teendőnk, hogy a megszokott youtube.com felület helyett ellátogatunk a youtube.com/new oldalra.

Itt kattintsunk a Csatlakozás most feliratú gombra, s ettől kezdve máris elkezdhetünk ismerkedni a Youtube jövőjével: egy letisztultabb, a cég mobil rendszerének grafikai stílusához illeszkedő videomegosztóval.

További hasznos cikkek

Számtalan látványos és kevésbé szembetűnő, de praktikus változás mellett, ha a profilunkra kattintunk az oldal jobb felső sarkában, a legördülő menüben ott látjuk majd a Sötét mód: Ki menüpontot. Kattintsunk erre, majd a megjelenő panelen kapcsoljuk be a Sötét mód engedélyezését végző opciót. Ettől kezdve azonnal él a sötét Youtube felület, ami nem feltétlenül csak este, sötét környezetben praktikus (szemkímélő), napközben is jól jöhet.

Az új felületen egyébként sokkal egyszerűbb elérni a különféle beállításokat (ugyanabból a menüből, ahol a sötét mód is bekapcsolható), illetve érdekesség a Korlátozott mód egyszerű használata. Ezzel többé kevésbé hatékonyan szűrhetjük a közösség által “helytelennek” minősített tartalmakat.

Ha nem jön be nekünk az új felület, bármikor visszatérhetünk a jelenlegi Youtube felépítéshez, a már említett menü alján található A hagyományos YouTube visszaállítása menüponttal.

Ne maradjon le erről sem!