Így kapcsolható be a sötét Youtube felület Androidon

Ha nem lettünk volna benne biztosak, hogy a Google azért nem hagyja cserben az androidos okostelefonnal rendelkezőket, akkor azt hihettük volna, hogy csak az iPhone-os Youtube app kapja meg a sötét felületet. Arról ugyanis már korábban is írtunk, hogy az iPhone-t használók pár mozdulattal beállíthatják a Sötét témát az aktuális Youtube app verzióban. Akkor kiderült, ez a lehetőség egy ideig tényleg csak iOS-en igaz, Androidon csak keveseknek adatott meg. Eddig! Mostantól ugyanis végre elérhető a sötét Youtube felület Androidon is. Máris megmutatjuk, miként.

 

Sötét téma, Avagy Sötét Youtube felület Androidon is

A hivatalosan Sötét téma névre keresztelt feket-szürke felület (amely egyébként szerintünk nagyon praktikus egy videós alkalmazás esetében), a Beállítások / Általános menüpont alatt elérhető Sötét téma opció bejelölésével aktiválható a telefonon. Nem éppen bonyolult feladat, viszont előfeltétele, hogy a 13.35.51-es vagy későbbi verziójú Youtube appot kell hozzá használnunk, így ha valaki még korábbi változatot használ, előbb frissítenie kell (a verziószám megtalálható a Beállítások / Névjegy menüpontban (Alkalmazás verziója mező).

Emellett az sem feltétlenül biztos, hogy a lehetőség azonnal él minden készüléken, szóval aki nem találja rögtön, várjon néhány napot (remélhetőleg nem heteket), amíg megjelenik a kérdéses menüpont. Még így is előfordulhat, hogy nem minden rendszer/Youtube app párosítás kapja meg a lehetőséget. Nálunk mindenesetre a fentebb említett Youtube verzióval, Android 7 alatt, gond nélkül beüzemelhető már.

Ne maradjon le erről sem!