Sötét YouTube felület beállítása iPhone-on

Filmeket, videókat nézni az okostelefonok egyre nagyobb kijelzőin már egészen kényelmesen lehet. Forrásként pedig ott egy halom stream szolgáltatás, a Horizon TV, vagy éppen a készülékre másolt filmek. Nem is beszélve sokak kedvencéről, a Youtube-ról. Utóbbi okostelefonos appjába nem is olyan régen épített be a cég a manapság divatos sötét üzemmódot, amely egy videolejátszó esetében kifejezetten praktikus lehet. Mai villámtippünkben megmutatjuk, miként oldható meg a sötét Youtube felület beállítása iPhone-on.

 

Sötét YouTube felület beállítása

Korábban egyébként bemutattuk azt is, miként kapcsolható be a “dark mode” a Youtube böngészőkben megjeleníthető verziójában, tetszőleges böngészőt használva: belépés után egyszerűen kattintsunk a profilképünkre a jobb felső sarokban, és a megjelenő menüben válasszuk a Dark Theme: off feliratú menüpontot, majd kattintsunk a megjelenő panelen Dark Theme opció melletti kis kapcsolóra.

Az eljárás az okostelefonos változatnál is hasonlóan egyszerű, csak annyi a feltétele, hogy a 13.1.4 vagy újabb verziójú Youtube appot használjuk (ez könnyedén frissíthető az adott mobil rendszer alkalmazásboltjában). Ha ez adott, akkor már nincs is más teendőnk, mint bejelentkezni Youtube (Google) fiókunkba az appban, majd a profilképünkre bökni annak jobb felső sarkában. Ezután válasszuk a Beállítások menüpontot, majd kapcsoljuk be a Sötét téma opciót. Ennyi! Ettől kezdve a Youtube alkalmazás már dögös fekete felülettel dolgozik tovább, ami a videók megtekintésekor, tallózásakor kicsit talán segíti az áttekinthetőséget is. Ha mégsem szimpatikus, akkor a kikapcsolása pont ugyanilyen egyszerű: Beállítások menüpont, majd a Sötét téma opció átkapcsolása.

Ne maradjon le erről sem!