Látványos éjszakai üzemmód Facebookhoz és Google-hoz

Egyre több alkalmazásnál és operációs rendszernél kapcsolhatunk be sötét, fekete alapú témákat. Számos esetben jöhetnek jól: a különféle professzionális szoftvereknél például az átláthatóságot növelik, illetve elősegítik, hogy jobban koncentrálhassunk a munkánkra (például Photoshopban a retusálandó fotóra). Éjszaka is jól jöhet ez az üzemmód: ha a “szemkisütő” fehér alap helyett feketére váltunk, kevésbé zavarja a szemünket például olvasás közben.
De miként alakíthatjuk át mondjuk a Facebook felületét ilyenre?

 

Éjszakai üzemmód Chrome kiegészítővel

A Darkness nevű Google Chrome kiegészítővel például gyerekjáték mindez. A plug-in telepítése után a Chrome-ban a Facebook és a Google keresője egyaránt sötét változatban jelenik meg. Éjszakai Facebook bambulás esetében ez igen jól jöhet, nekünk legalábbis nagyon bejött a látvány. A Darkness a Google keresőjére is jó hatással van, sok esetben szemkímélőbb így keresgélni.

 

darknes-google-chrome

Természetesen bármikor visszaválthatunk normál üzemmódra, ha az oldalak felső részén megjelenő holdas-csillagos ikonra kattintunk és kiválasztjuk No theme opciót.

 

darknes-google-chrome-2

A kiegészítő egyébként több témavariációt tartalmaz, de ezek közül csak egyet használhatunk ingyen. Ha viszont kifizetjük az 5 dolláros árat, akkor nem csak két további sötét témával gazdagodunk, hanem a Youtube-ot és a Gmailt is felöltöztethetjük a kiválasztott színkombinációba.

Ne maradjon le erről sem!