Ingyenes Google Inbox alkalmazás Windowsra és macOS-re

Meglehetősen sokan használják a Gmail levelezőjét, ám jóval kevesebben tudják, hogy létezik a hagyományos Gmail webfelület mellett egy másik, modernizált szemléletet követő megoldás is. A Google Inbox nevű szolgáltatása tulajdonképpen a hagyományos Gmail levelezésünkre épül, ám teljesen más elrendezésben jeleníti meg azt. Sokkal dinamikusabban kezelhetjük a segítségével levelezésünket: számtalan fájltípusnál azonnal látjuk a mellékletek tartalmát, még a levél megnyitása előtt, a listában, illetve lehetőségünk van a levelek “elodázására”, vagyis ha épp nincs időnk foglalkozni valamelyikkel, megkérhetjük a programot, hogy az általunk választott időpontban új dobja fel azt, mintha éppen akkor érkezett volna. Elsőre igen szokatlan a felület (jobban emlékeztet egy chat alkalmazásra, mint levelező kliensre), de ha megbarátkozunk vele, nagyon hatékonyan segítheti a napi munkát. Az Inboxot használhatjuk bármilyen modern asztali böngészőben, illetve okostelefonokra van hozzá dedikált app is (iOS-re és Androidra egyaránt). De mi van akkor, ha ugyanezt a felületet szeretnénk asztali gépen is használni, önálló programban?

WMail: egy ingyenes asztali Google Inbox alkalmazás

Nos, ez sem lehetetlen! Létezik ugyanis több megoldás is, amelyek közül az egyik legjobb ráadásul teljesen ingyenes és cross-platform. A WMail Windowsra, Linuxra és macOS-re egyaránt letölthető és önálló alkalmazásként kezeli Gmail fiókjainkat, az Inboxos felületen.

A program több fiókot is kezel, bejövő leveleinkről azonnali értesítővel szolgál, mutatja az olvasatlan levelek számát, lekezeli a mailto linkeket, s még magyar helyesírás ellenőrzőt is beállíthatunk, ha szükségét érezzük. A macOS változatban kihasználhatjuk vele a rendszer teljes képernyős üzemmódját és a menüsorra felülve akár közvetlenül ott is elérhetjük a beérkező leveleket egy megjeleníthető listából.

A konkurens megoldásokhoz képest is gyors, egyszerűen használható, olan érzést nyújt, mintha tényleg egy külön Inbox klienst használnánk az asztali rendszeren. A böngésző megnyitása nélkül is folyamatosan nyomon követhetjük beérkező leveleinket.

Mivel ingyenes, sok vesztenivalónk nincs, ha eddig asztali böngészőben használtuk, így valószínűleg kezesebb lesz majd az Inbox. Ha pedig emellett használjuk még okostelefonon is a megfelelő Inbox appot, még jobban kihasználhatjuk annak előnyeit (linkek elrakása későbbi olvasásra, időzített emlékeztetők, időzítve újrakapott levelek stb.). Egy próbát szerintünk mindenképpen megér.

Ha valakinek nem jönne be, de Macre keres jól használható levelező klienst, annak tudjuk javasolni a Sparkot, amelyről itt írtunk részletes bemutatót.

Ne maradjon le erről sem!