Hasznos, de kevésbé ismert Google appok okostelefonra

A Google népszerű alkalmazásait szinte mindenki ismeri: a Gmail, a Google Calendar, a Google Drive és a Youtube valószínűleg nem hatnak az újdonság varázsával a többségnek. Akadnak azonban olyan alkalmazások, amelyek bár ugyanilyen jól használhatók, mégis jóval kevesebben tudnak róluk. Ezeket gyűjtöttük csokorba ezúttal. Következzenek hát a kevésbé ismert Google appok.

 

Snapseed

Kifejezetten sokoldalú és jól használható képszerkesztő alkalmazás a Google fejlesztőitől. Nem csak az alap funkciókkal vértezték fel (méretezés, vágás, forgatás stb.), hanem remek fényelési és retusálási eszközöket is kapott.

De természetesen van hozzá egy halom remek szűrő is, hogy izgalmasabbá tehessük fotóinkat, pár mozdulattal.

Letöltés iOS-re >>>

Letöltés Androidra >>>

 

PhotoScan

Maradjunk még egy pillanatra a fotózásnál. A PhotoScan azonban nem egy újabb képszerkesztő, hanem egy különleges “szkenner” app, amelyet kifejezetten azzal a céllal készítettek, hogy régen készül papír alapú fotóinkat megfelelő felbontásban szkennelhessük és digitális formára alakítsuk. A poén persze az, hogy kicsit javítja is a régi felvételek minőségét. Mindezt automatikusan. Szóval ha sok régi fotónk van, feltétlenül érdemes vele megismerkedni. Hatékonyabb megoldás, mintha szkennert használnánk és aztán külön pepecselnénk a retusálással.

Letöltés iOS-re >>>

Letöltés Androidra >>>

 

Google Duo

A Google közösségi oldalról azért már túl van pár csúnya bukáson, de szerencsére nem szokták feladni. Ami nem megy, azt nem erőltetik, viszont megpróbálnak kerülő úton előre törni az adott területen. Nehéz két vállra fektetni a Skype-ot, Vibert, Messengert? Semmi gond, összedobtak egy zseniális videocsevegő alkalmazást. Hátha. Meglátjuk, nagyobb sikereket ér-e majd el, mint a Hangouts és a hasonló Google fejlesztések.

Letöltés iOS-re >>>

Letöltés Androidra >>>

 

Wallpapers

A Wallpapers sajnos csak Androidra létezik, de az androidos készüléket használók számára kiváló választás, ha mindig újabb és újabb háttérképekkel szeretnénk színesíteni okostelefonjuk megjelenését. Éljen a divat és a háttérképek. Aki nem talál benne kedvére valót, annak ajánljuk a Techwok háttérképes gyűjteményeit.

Letöltés Androidra >>>

 

Google Keep

Ha gyakran kell jegyzetelnünk és szeretnénk végre egy minimalista, áttekinthető, mégis jól használható jegyzet appot, ismerkedjünk meg a Google Keep appal.

Ebben szöveges és fotós jegyzeteket, tennivalólistákat egyaránt rögzíthetünk, ráadásul felhőben tárolhatjuk mindet, így mindet elérhetjük különféle androidos vagy iOS eszközeinken és számítógépeinken (utóbbiakon egyszerűen a böngészőből).

Letöltés iOS-re >>>

Letöltés Androidra >>>

 

Google Fit (Google Fitnesz)

A Google Fit (avagy Google Fitnesz) immár alapból ott van a legtöbb modern, felső kategóriás okostelefonon. Ennek ellenére kevesen használják, pedig igen praktikus darab. Segítségével folyamatosan mérhetjük a megtett lépéseket, távolságot, bringázást, futást stb. Egyszóval – majdnem – minden mozgással kapcsolatos tevékenységünket. Edzésekhez, sporthoz nagyszerű segítség.

Letöltés Androidra >>>

 

Google Authenticator

A megfelelő jelszó igen fontos az online szolgáltatásokban. Sok helyen azonban már arra is van lehetőségünk, hogy kétlépcsős alkalmazzunk. Így a jelszón kívül meg kell adnunk egy folyamatosan újragenerálódó, csak pár percig érvényes kódot is. Nos, ez utóbbiak generálására alkalmas a Google Authenticator. Ha összelőttük valamelyik szolgáltatással, leolvashatjuk az aktuális, automatikusan generálódó kódokat, amelyek a belépéshez szükségesek.

Letöltés iOS-re >>>

Letöltés Androidra >>>

Ne maradjon le erről sem!