5 tipp a Google Naptár hatékonyabb kiaknázásához

A Google naptár alkalmazása nem csak iPhone-on és Androidon tehet jó szolgálatot.
Az online változattal nagyon hatékonyan és egyszerűen tudjuk nyilvántartani tennivalóinkat. Ez az egyik legjobb határidőnapló, amely tulajdonképpen bármilyen rendszeren, tetszőleges böngészőben elérhető. Ráadásul rengeteg népszerű naptár alkalmazás támogatja, így ha nem barátkoztunk volna meg a webes felülettel, a számunkra szimpatikusan szoftverekből, appokból is elérhetjük.
Viszont ha kedveljük a calendar.google.com címen elérhető online változatot, jó tudni, hogy annak alapfunkciói mellett találunk néhány rejtett extrát is, amelyekkel teljesen kiaknázhatjuk a lehetőségeit.

 

Visszaszámlálás a következő találkozóig

Ha például a Beállítások (kis fogaskerék ikonnal jelzett) gombra kattintunk, majd a megjelenő menüből a Labs menüpontot választjuk, engedélyezhetjük a “Következő megbeszélés” kiegészítőt.

 

google-calendar-3

 

Ettől kezdve a naptár jobb oldalán már látni fogjuk, hogy milyen esemény következik éppen, és egy visszaszámláló mutatja, mennyi időnk van addig.

 

Rutinfeladatok automatizálása

A Labshoz hasonlóan más megoldással is bővíthetjük a naptár lehetőségeit. Az IFTTT oldalon például több Google Calendar extra funkciót is beépíthetünk. A regisztráció ingyenes és után már tudunk például automatikus Facebook szülinapi köszöntéseket küldeni, vagy éppen kérhetjük, hogy minden reggel 6-kor legyen egy naptárbejegyzésünk az aznapi időjárásról.

 

Időpont egyeztetési procedúrák egyszerűsítése

Ha készítünk egy megosztott naptárat, amelyben jelöljük elfoglaltságaink idejét, majd megosztjuk ezt a naptárat munkatársainkkal, ügyfeleinkkel, megszüntethetjük az e-mail ping-pongot, ami az időpontok levélben történő egyeztetéséből ki szokott alakulni.
A Saját naptárak / Új naptár létrehozása menüpontban elkészíthetjük a megosztott naptárat, majd a Naptárbeállítások, Naptár megosztása pontokra kattintva szépen felvehetjük egy listába azokat, akikkel foglaltsági adatainkat meg szeretnénk osztani. Így ha szeretnének szabad időpontot, már látni fogják, mikor érünk rá (azt, hogy elfoglaltságainkat milyen részletességgel látják, mi szabhatjuk meg).

 

Napi összefoglaló e-mailben

Ha szeretnénk az aznapi eseményekről egy összefoglaló e-mailt kapni, mi sem egyszerűbb. Kattintsunk a Beállítások gombra, majd a Beállítások menüpontra. Válasszuk a Naptárak fület, majd a listában a kívánt naptárnál kattintsunk az Értesítések szerkesztése linkre.

 

google-calendar-1

 

Keressük meg a Napirend opciót a lapon és pipáljuk be. Ettől kezdve minden nap hajnal 5:00-kor kapunk egy értesítőt az adott naptárba felvitt aznapi eseményekről.

 

Világóra integrálása

 

Ha sok külföldi ügyfelünk van, jó tudni, mikor érdemes próbálkozni az elérésükkel. A Beállítások / Labs részben egy remek világórát is beizzíthatunk.

 

google-calendar-2

 

Ha bekapcsoltuk, az alatta megjelenő Beállítások linkre kattintva válogathatjuk össze világ a számunkra fontos városainak listáját, hogy lássuk az ottani, aktuális időt.

Ha valaki esetleg a Google Chrome-ot is szeretné kicsit tuningolni, itt és itt gyűjtöttünk csokorba egy halom tippet hozzá. Sőt, az offline böngészéshez is adtunk segítséget.

Ne maradjon le erről sem!