Pótolhatatlan Chrome kiegészítők a mindennapokra

A Google Chrome rendkívül népszerű böngésző több platformon is, hiszen az oldalak megjelenítésének minőségében és sebességében egyaránt az élmezőnybe tartozik. Ráadásul a temérdek Google szolgáltatás is remekül integrálódik a böngészőbe (nem, ez nem véletlen), így ha gyakran használjuk azokat, eleve jó választás lehet ez a böngésző.
Ám bármennyire is jó a Chrome, alapból mégsem tud mindent, így aztán néha nem árt kicsit tuningolni az eszköztárát.
Íme öt olyan kiegészítő hozzá, amelyek egyszerűbbé és kényelmesebbé tehetik a weben töltött időt.

Readability

A Readability azoknak lehet hasznos, akik sokat olvasnak a neten. Segítségével egyetlen kattintással alakíthatjuk át az éppen nézett weboldalt “emészthetőbbre”.

Ez annyit tesz, hogy a kiegészítő áttördeli az oldal szövegét kényelmesebben olvashatóra, és egyben megszabadítja az oldalt a felesleges dolgoktól, mint a menük, bannerek, gombok stb. (persze nem az eredeti oldalt babrálja, csak nálunk válik minden olvashatóbbá).

Pocket

Ha nem csak egyszer olvasunk el egy cikket, hanem eltennénk későbbre is, a Pocket lehet a barátunk. Ezzel a plug-innel és persze a hozzá tartozó ingyenes online szolgáltatással a cikkek összegyűjtését, rendszerezését oldhatjuk meg.

Csak egy kattintás és az éppen olvasott cikket már el is raktuk gyűjteményünkbe, ahol később gyorsan megtaláljuk (sok anyag esetén érdemes címkékkel egyszerűsíteni a későbbi visszakeresést). Ráadásul a Pocket különféle mobil eszközökre appként is elérhető, s ennek segítségével a listánkba felvett oldalakat akár offline is olvashatjuk telefonunkon.

WOT

Sokszor vagyunk bizonytalanok egy weboldal megbízhatóságát illetően? A WOT egy közösségi oldal-osztályzó szolgáltatás, amelynek segítségével még egy linkre kattintás előtt eldönthetjük, hogy megbízható-e az adott site (a WOT felhasználók szerint).

Mi magunk is értékelhetünk benne oldalakat, ha segíteni szeretnénk másokat a biztonságos internethasználatban.

Share with

A Share with a nevéhez hűen egyetlen kattintással megosztja az éppen nézett weboldal linkjét a különféle közösségi oldalakon, vagy mondjuk e-mailben.

Ugyan jóval kevesebb közösségi oldalt ismer, mint mondjuk a hasonló funkciót betöltő AddThis, de tulajdonképpen számunkra éppen ettől olyan vonzó: nincs túlbonyolítva.

Capture Webpage Screenshot Entirely

A meglehetősen hosszú nevű Capture Webpage Screenshot Entirely segítségével képernyőképet készíthetünk a weblapokról, méghozzá nem csak a böngészőben látható  részről, hanem akár az egész oldalról. A kész képeket PDF vagy PNG formátumban is lementhetjük.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató