Havi TOP: programok automatikus frissítésétől a PC időzített kikapcsolásáig

Eltelt egy újabb hónap, s több hétnyi teszten, tippen, válogatáson vagyunk túl ismét. Reméljük, az olvasás mellett sokan kihasználták a jó időt is, s a járványhelyzetnek megfelelő óvatossággal, de azért sikerült a szabadban is eltölteni egy kis időt a jó levegőn, napsütésben. Ha valaki a kirándulással – vagy éppen munkával – töltött napok során lemaradt volna néhány hasznos cikkünkről, most bepótolhatja, hiszen szokásunkhoz híven csokorba szedtük a hónap legérdekesebb Techwok bejegyzéseit.

Havi TOP: programok automatikus frissítésétől a PC időzített kikapcsolásáig

Természetesen az április sem múlhatott el anélkül, hogy néhány online biztonsági praktikával ne szolgátunk volna. Így például szóba került, hogy miként lehet biztonságosan megosztani másokkal privát adatokat, jelszavakat, PIN kódokat, vagy éppen miként teheti biztonságosabbá minden online tevékenységünket egy – akár ingyen is használható – svájci VPN szolgáltatás

De voltak azért lazább témák is, így például generáltunk kupon kódokat Excel táblábalevideóztuk a képernyő és a webkamera eseményeit, vagy éppen eltüntettük fotók hátterét, gyakorlatilag egyetlen kattintással. Emellett pedig megmutattuk, hogy lehet időzíteni a PC lekapcsolását, elalvását, újraindulását, illetve azt is, hogyan lehet kicsomagolni és létrehozni 7zip fájlokat, vagy éppen miként oldható meg, hogy kedvenc ingyenes alkalmazásinkat egy kattintással telepíthessük és később ugyanilyen egyszerűen frissíthessük is. Íme a teljes kínálat:

Ne maradjon le erről sem!