Szoftver frissítő program, rengeteg ingyenes letöltéssel

Ha valaki folyamatosan velünk tart a programok világába, annak a ma bemutatásra szoftver frissítő program nagyon ismerős lesz. Merthogy az IObit Software Updater 4-ről lesz szó, amelynek elődeiről már írtunk korábban. S bár nem állítjuk, hogy az új változatban hatalmas újdonságokkal rukkoltak elő a fejlesztők, azért akad néhány jellemzője, amelyek miatt feltétlenül érdemes megismerkedni vele.

iObit Software Update 4: flottul működő szoftver frissítő program

Mint bizonyára a bevezetőből is kiderült, az iObit Software Update 4 nem ma kezdte pályafutását. Ez egy windowsos segédprogram, amely egyetlen kattintásra redukálja a számítógépre telepített programok frissítéseinek letöltését és telepítését. Ráadásul – ha nem az ingyenes, hanem a Pro változatot választjuk – akár teljesen automatizálható vele a programok frissítése, így biztosak lehetünk benne, hogy mindig az aktuális verziók állnak a rendelkezésünkre a Windowson. Ez pedig manapság, amikor folyamatosan használják ki a kiberbűnözők a szoftverek sérülékenységeit, nem utolsó szempont, hiszen így a biztonsági javítások is rögtön a gépünkre kerülnek.

Az iObit Software Update 4 elsősorban az ingyenes szoftverek frissítését képes elintézni, sőt, ezek beszerzésében is segíthet. A támogatott alkalmazások listája jelentősen bővült mostanra, immár több mint 260 program – a mostani helyzethez alakulva akad köztük néhány távmunkához praktikus darab is – található az adatbázisban, amelyek egyetlen kattintással letölthetünk és telepíthetünk. Mi több, nem is kell egyenként végigvárni a telepítést, hanem érdemes kiválasztani mindent, amire szükségünk van, majd elindítani a csoportos telepítés, melynek során a SU4 egy füst alatt lezavarja az összes kiválasztott program letöltését, telepítését, majd a munka végeztével – szükség esetén – a rendszer újraindítását is.

Értelemszerűen ha nem az iObit SU4 segítségével telepítettük a program által támogatott szoftvereket, az sem gond, a frissítésüket ez esetben is simán elvégzi majd. Mivel többek között a biztonsági frissítések megléte a lényeg, így az sem utolsó szempont, hogy az összeválogatott alkalmazások több szintű ellenőrzésen (malware, adware stb.) mennek át mielőtt az adatbázisba kerülnek. Így a friss telepítések, vagy a verziófrissítések egyaránt megbízható forrásból származnak majd, nem kell az interneten bóklászunk mindenféle kétes letöltési oldalt átböngészve.

Ezzel kapcsolatban egy megjegyzés, amelyet szinte minden iObit alkalmazásnál leírunk: bár a Virustotal.com oldalon az iObit Software Update 4-re is akad – tesztünk időpontjában kettő – víruskereső motor, amely veszélyt jelez, ez abból adódik, hogy az iObit ezúttal is előszeretettel reklámozza saját szoftvereit az Obit Software Update 4 felületén és telepítőjében. De ezek nem járnak kötelezettséggel, még csak kipróbálni sem kell őket, ha nem érdekesek a számunkra, a telepítés során pedig visszautasíthatjuk, hogy a reklámozott másik iObit alkalmazás is a gépünkre kerüljön.

Összegzésül

Mindent egybevetve az Obit Software Update 4 praktikus újdonságokkal rendelkezik elődeihez képest: 40%-kal több programot ismer, immár beépített vírus- és sérülékenység ellenőrzővel is rendelkezik, amely figyelmeztet minket, ha valamilyen telepített alkalmazást biztonsági problémák miatt frissíteni kellene, illetve érezhetően gyorsult a frissítési folyamat is. Ezen felül pedig azt hozza, amit már megszoktunk tőle: csoportos telepítés, csoportos (és automatikus) frissítés stb. Miként eddig, most is van ingyenes változat és fizetős (Pro) verzió is.

6 hónapig ingyenes Pro verzió a Techwok olvasóknak

Hasonlóan ahhoz, amikor az iObit rendszerkarbantartó szoftverét mutattuk be, a cég most is felajánlott olvasóink számára egy 6 hónapos Pro licencet. Fontos tudni, hogy az aktiváló kód csak 2021. május 16-ig használható és csak az első 200 regisztráló felhasználó számára. 2021. május 16. után ez a kód már nem működik. A Pro funkciókat az aktiválás után 6 hónapig lehet elérni a programban, ingyenesen.

A regisztrációs kód: 958BB-A6464-7BA49-8D9T4

A regisztrációs kóddal kapcsolatos kérdésekben nem tudunk segíteni, a folyamatot teljesen az iObit intézi. A kód ingyenes ajándék az oldal olvasóinak az iObit részéről.

Tesztünk nem fizetett reklám, annak tartalmától az iObit által biztosított ingyenes, 6 hónapos aktiváció teljesen független!

Ne maradjon le erről sem!