Kuponkódok generálása Excel táblába, ingyen

A kuponkódok kitalálása kicsit olyan, mint az összetett jelszavak kiötlése: senkinek nem okozna igazán nagy problémát 10-12 véletlenszerű billentyűleütés, hogy a végeredmény egy egyedi kód legyen, de a fenének van kedve az egészhez. Mennyivel egyszerűbb az összetett jelszavak generálásához valamilyen ingyenes jelszókészítőt használni, pláne, ha annál aprólékosan beállíthatjuk a leendő jelszó minden jellemzőjét (kis- és nagybetűk használata, szimbólumok beszúrása, maximális hossz stb.), s aztán nem csak egy, hanem akár 10 megfelelő jelszót is generál számunkra egy kattintással. Jó lenne egy ilyen megoldás az egyedi kuponkódok készítéséhez is, igaz? Nos, ha valaki erre vágyik, nem kell tovább nélkülöznie, ma ugyanis megmutatjuk, miként oldható meg ingyen a kuponkódok generálása Excel táblába, CSV fájlba, vagy akár Vágólapra másoláshoz. A csoportosan létrehozott kuponkódokat aztán könnyedén fel lehet használni saját kuponok készítésekor akár manuálisan, akár (ha az adott grafikai- és tördelőprogram vagy szövegszerkesztő támogatja az adatforrások használatát) automatikusan. 

Kuponkódok generálása Excel táblába, ingyen

Kezdjük is rögtön az egyik legjobb megoldással, amelyet még csak telepíteni sem kell a gépünkre, lévén online, a böngészőben működik. A Voucherify ingyenes kódgenerálója rendkívül egyszerűen használható: megadjuk a létrehozandó kódok számát, szintén meghatározzuk a leendő kódok karakterszámát, majd a Generate gombra kattintva elkészítjük az adott számú kuponkódot.

Ez volt persze a szimpla megoldás, mert ennél azért többre is képes az online app. Ha lenyitjuk az Advanced options részt, további testreszabási opciókhoz jutunk. Meghatározhatjuk, hogy milyen karaktereket (kis- és nagybetűk, számok, szimbólumok, bármi, amit beírunk a szövegmezőbe) használhat a program a kódokhoz, megadhatunk fix elő- és utótagot, illetve meghatározhatjuk, hogy kellenek-e elválasztások, s ha igen, akkor milyenek és milyen felépítésben.

A kódokat a program közvetlenül az oldalon jeleníti meg, így egyenként is tudunk velük dolgozni, de lehetőség van arra is, hogy egy kattintással Vágólapra másoljuk vagy Excel fájlként letöltsük az összeset. Utóbbi igen hasznos, ha van olyan programunk, amely az Excel táblázatot adatbázisként tudja felhasználni a kódok menedzselésére, vagy mondjuk a grafikai szoftverünk alkalmas rá, hogy a táblázatból szedje az egyedi kuponkódokat minden egyes kuponra.

Ha pedig valaki nem szeretne elveszni az részletekben, az oldal alján talál néhány remek sablont is a kódok felépítéséhez, amelyeket egyetlen kattintással igénybe vehet. Így nem kell kitapasztalnia a kódok felépítésének folyamatát, viszont teljesen egyedi, összetett kódokat kap. Ráadásul a sablonok utólag módosíthatók is.

Mellesleg az így létrehozott kódokat nem csak kuponokon lehet felhasználni, hanem szinte bármilyen olyan célra, ahol egy adatbázisnyi véletlenszerűen generált, adott felépítésű kódra van szükség.

Ne maradjon le erről sem!