Ügyes jelszógenerátor: jelszavak generálása csoportosan is, online és offline

Korábban összeszedtük már a legjobb jelszókezelő programokat, amelyek természetesen nem csak tárolni tudják jelszavainkat, kódjainkat, hanem szükség esetén képesek generálni is összetett, nehezen megfejthető új jelszót a számunkra. Ez létfontosságú, hiszen manapság az online fiókokat folyamatosan igyekeznek feltörni a kiberbűnözők, nem árt, ha legalább a biztonsági alapokat betartjuk, s mindenhol eltérő, összetett jelszavakat használunk. Arról, hogy pontosan milyen is egy összetett jelszó, s miként tudunk olyan megoldással élni, amely nehezen visszafejthető, de viszonylag könnyen megjegyezhető – ha mondjuk valamiért ódzkodunk a jelszókezelők használatától -, itt írtunk részletesen. Ma pedig mutatunk egy online jelszógeneráló megoldást, amelynek különlegessége, hogy ha arra van szükségünk, akár offline is tudjuk használni, ráadásul a jelszavak generálása csoportosan is megoldható vele, ha egyszerre többre lenne szükségünk.

ExpressVPN Password Generator: jelszavak generálása csoportosan is, online és offline egyaránt

Az ExpressVPN VPN szolgáltatásáról néhány nappal ezelőtt írtunk részletes tesztet, mert időszerű volt, hogy átnézzük, milyen változásokon ment át a program az elmúlt évben (rengetegen). De a cégnek akadnak további hasznos online eszközei is, mint például az ExpressVPN Password Generator.

Ezzel a jelszó generáló megoldással pillanatok alatt hozhatunk létre összetett, az igényeinknek (és az éppen regisztrálni kívánt online fiók elvárásainak) megfelelő felépítésben: választható a hossz, a kis- és nagybetűk használata, a számok, szimbólumok használata és a könnyen összekeverhető karakterek (I, 1, l stb.) kihagyása is. De ami a legjobb az egészben: arra is van lehetőségünk, hogy a Generate Multiple Passwords gombra kattintva egy mozdulattal generáltassunk több (megadhatjuk, hány darabra van szükségünk) új jelszót. 

S ha ez még nem lenne elég, a Securely Download This Page linkre kattintva letölthetjük az oldal egyetlen HTML fájlként, amelyet aztán tetszőleges böngészőben megnyitva, akár offline is használhatjuk a jelszógeneráló funkciót. Sokkal egyszerűbb megoldás, mint külön jelszógeneráló programokat telepíteni.

Ne maradjon le erről sem!