A legjobb ingyenes eszközök PDF szerkesztéshez

Ha dokumentumok megosztásáról, elküldéséről van szó, a PDF az egyik legnépszerűbb formátum. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a PDF-be exportált dokumentumok alapvetően úgy néznek ki, mintha kinyomtattuk volna azokat, csak éppen nem papíron, hanem digitálisan állnak rendelkezésre, s a képernyőn olvashatók. Minden formázás, elrendezés garantáltan olyan marad az összes gépen (asztali PC, laptop, MacBook, okostelefon stb.), ahogy azt mi megterveztük. Ráadásul PDF-be exportálni manapság minden épkézláb szoftver képes, amelyik pedig nem, de nyomtatásra alkalmas, azzal macOS és Windows 10 alatt szintén gyerekjáték a nyomtató helyett PDF fájlba küldeni az anyagokat. PDF olvasó programból pedig rengeteg van, anno mi is összeszedtük a legjobb ingyenes PDF olvasókat. De mi van akkor, ha nem csak létrehozni és olvasgatni szeretnénk, hanem adott esetben feldarabolnánk, összefűznénk, tömörítenénk stb. egy PDF-et? Nos, semmi gond! Íme a legjobb ingyenes eszközök PDF szerkesztéshez..

A legjobb ingyenes eszközök PDF szerkesztéshez

A cikkben található programok és szolgáltatások már szerepeltek nálunk, készült róluk részletes teszt. Éppen ezért itt most csak egy rövid összefoglalót adunk róluk, s linkeljük a teljes leírást, amelyben minden fontos információt megtalálható, s persze a letöltési (vagy megnyitási) linkek is ott szerepelnek.

Ingyenes PDF szerkesztő programok Windowsra

Kezdjük egy olyan programmal, amellyel szinte teljesen átalakíthatunk egy PDF dokumentumot, offline. A Windowson használható Ashampoo PDF Free segítségével átrendezhetjük az oldalak sorrendjét, törölhetjük a felesleget, levághatjuk az oldalak széleit, összefűzhetünk vagy éppen szétdarabolhatunk PDF-eket. Emellett van lehetőség a dokumentumon belüli szövegek módosítására, új szövegdobozok és képek beillesztésére, vagy éppen a meglévő grafikus objektumok színének módosítására. Ami pedig a legizgalmasabb: a program rendelkezik magyar nyelvű OCR funkcióval, így akár szkennel PDF-eken is kereshetővé tehetjük a szöveges részeket. Mellesleg magyar nyelvű felülettel használható.

A másik program valamivel kevesebbet ígér, de szintén hasznos: a PDF Arranger szintén magyar nyelvű, s nevének megfelelően arra hivatott, hogy teljesen átrendezhessük vele a PDF-ek oldalainak sorrendjét, töröljük vagy hozzáadjunk újakat egy másik anyagból, illetve leszeljük a lapok széleit (például a vágójeleket, vagy akár a teljesen fehéren maradt széleket).

Online PDF eszköztárak

Nem csak telepíthető programok akadnak PDF-ek szerkesztéséhez. Egy halom online eszköz áll a rendelkezésünkre, ha szeretnénk egy PDF dokumentumot tömöríteni (kisebb legyen a fájlméret), több dokumentumot összefűzni, egy dokumentumot több darabra szedni, jelszavas védelmet beiktatni, oldalakat törölni, képekből vagy dokumentumokból PDF-et konvertálni stb. Az ilyen online eszközök között nekünk három kedvencünk van: a PDF Candy, az EasePDF és az Easy PDF.

Különleges megoldások: PDF konvertálás, OCR funkciók

Akadnak olyan megoldások is, amelyek csak egy-egy funkciók valósítanak meg a PDF-ek szerkesztésével kapcsolatban, de abban nagyon jók, vagy rendelkeznek valamiféle különleges extrával.

Az egyik ilyen a PDFsam Basic, amely egy ingyenes windowsos alkalmazás, s elsősorban a PDF dokumentumok darabolására alkalmas. Azonban a megszokottól eltérően itt nem csak simán a kijelölt oldalak alapján szabdalhatjuk fel az anyagokat, hanem akár könyvjelzők alapján is. Sőt, akár a leendő PDF fájlok tervezett fájlmérete alapján is képes felszabdalni az eredetit.

Szintén egyedi megközelítést alkalmaz a PDFtExcel.com, amely egyetlen dologra koncentrál: a PDF dokumentumokban található táblázatokat alakítja át Excelben szerkeszthetővé.

Ne maradjon le erről sem!