PDF összefűzés, darabolás, konvertálás, tömörítés ingyen és online

PDF dokumentumok szerkesztése állandó témáink egyike. Ennek oka nem más, minthogy meglehetősen sokan érdeklődnek ilyen megoldások iránt, mert napi szinten végeznének ilyen feladatokat, ráadásul a szoftveres oldal is igen bőséges, így van miből válogatni, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb eszközt. Ma egy olyan ingyenes, online szolgáltatást mutatunk, amellyel a PDF összefűzés, darabolás, konvertálás, vagy éppen a PDF dokumentumok fájlméretének csökkentése egyaránt megoldható.

EasePDF: PDF összefűzés, darabolás, konvertálás, tömörítés ingyen és online

Az EasePDF esetében nehéz lenne kijelenteni, hogy teljesen korszakalkotó és egyedi ötletről van szó, hiszen írtunk mi már rendkívül hasonló elnevezésű Easy PDF-ről és az igen sokoldalú PDFCandy szolgáltatásról is. Mindegyik ingyenes, mindegyik online és alapvetően mindegyik ugyanazt nyújtja.

Ám ízlések és pofonok, ugyebár, így gondoltuk nem árt, ha előszedünk még egy hasonló megoldást. Már csak azért sem, mert az EasePDF ugyan nem váltja meg a világot, viszont amit ígér, azt abszolút hozza.

Egyszerű, átlátható felületen választhatjuk ki a számunkra épp szükséges funkciót:

  • Compress PDF: PDF dokumentum fálméretének csökkentése
  • Split PDF: PDF fájl darabolás több önálló állományra
  • Merge PDF: több PDF dokumentum összefűzése egy fájllá
  • Edit PDF: szerkesztés, azaz beilleszthetünk szövegeket, képeket, jelöléseket egy PDF dokumentumba
  • Rotate PDF: oldalak elforgatás PDF-ben
  • Word to PDF és társai: különféle dokumentum formátumok konvertálása PDF állománnyá (Word, Excel, PowerPoint, JPG, HTML)
  • PDF to Word és társai: PDF dokumentum konvertálás szerkeszthető dokumentummá (Word, Excel, PowerPoint, JPG, HTML)

Jó, hát nem egy Adobe Acrobat a szerkesztési eszköztárát illetően, de a legfontosabb átalakításokhoz így is tökéletes. Az átalakítandó állományokat feltölthetjük a számítógépről éppúgy, mint Dropbox, Microsoft OneDrive vagy Google Drive fiókunkból. 

Mivel egy ilyen szolgáltatásnál ez meglehetősen fontos szempont, ki kell emeljük, hogy a készítők szerint a feltöltött fájlokat privátként kezelik, vagyis azon túl, amilyen műveletet kérünk, más nem történik velük. Leszámítva persze, hogy 24 órával a feltöltés után automatikusan törlik őket a szerverről.

A főoldalon láthatók mellett akad még néhány extra eszköz is az All PDF Tools menüpontban. Ilyen a PDF fájlok jelszavas védelme, vagy éppen a jelszavas védelem eltávolítása (ha tudjuk a jelszót), illetve az eSign használat.

Azt, hogy a szolgáltatás meddig lesz teljesen ingyenes, nem tudjuk, de a teszt időpontjában mindenféle korlátozás nélkül, szabadon használható minden online eszköz, amit kínál az oldal. Érdemes kipróbálni.

Ne maradjon le erről sem!