Hasonló dalok összeválogatása Spotify listába, AI segítséggel

Túl azon, hogy temérdek nagyszerű dal található rajta, a Spotify-nak van még egy nagy előnye: számtalan jópofa online szolgáltatás épül rá, amelyekkel kiteljesíthetjük a zenei élményt. Ma például egy olyan szolgáltatás mutatunk, amellyel a hasonló dalok összeválogatása Spotify listába szinte gyerekjáték. Ráadásul a szolgáltatás nem csak imitálja, hogy megpróbálja kiválogatni a megfelelő dalokat, hanem rendkívül profin, AI segítséggel készíti el az összeállítást.

Spotalike: hasonló dalok összeválogatása Spotify listába, AI segítséggel

Ritkán szoktuk ezt azonnal kijelenteni, de a Spotalike a maga nemében tényleg lenyűgöző: rendkívül egyszerűen használható és szinte tökéletesen teszi a dolgát. A lényege, hogy beírjuk egy dal címét a keresőmezőbe (szerintünk praktikusabb amúgy az előadó – dalcím felépítést alkalmazni), majd hagyjuk, hogy a szolgáltatás mögött meghúzódó mesterséges intelligencia tegye a dolgát és összeválogassa a megadott zeneszámhoz leginkább hasonló dalokat. Ha elkészült, egy rövid listát kapunk, amelyet azonban további dalokkal bővíthetünk egyetlen kattintással. 

Minden dalba belehallgathatunk a Spotify-on, de ami ennél is jobb: egyetlen kattintással létrehozhatunk az összeállításból egy Spotify lejátszási listát. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy ugyanabban a böngészőben bejelentkezzünk Spofity fiókunkba (akár ingyenes fiók is lehet), majd az Add to Spotify gombra kattintsunk a Spotalike felületén. A válogatások tényleg nagyon jól szoktak sikerülni, a válogatás időtartama pedig leginkább attól függ, hogy népszerű, vagy kevésbé keresett elődadókkal próbálkozunk. Ennek minden bizonnyal nem a hátrányos megkülönböztetés az oka, hanem valószínűleg az, hogy a népszerű elődadókra már sokan kerestek, így ott elég egy korábban összerakott válogatást előrántania a rendszernek, míg a ritkaságok esetében még ténylegesen ki kell elemezni a megadott zeneszámot és az eredmények alapján szemezgetni a felhozatalból. 

Az oldal mögötti algoritmusokat amúgy az Osyling és a Last.fm együttműködésének köszönhetjük, a végeredmény pedig a Spotify-on hallgatható meg.

Spotify lejátszási lista átmásolása másik zenei szolgáltatásba

Na de mi van akkor, ha mi nem csak a Spotify-ban szeretnénk elérni ezeket a listákat? Nos, semmi gond, anno mutattunk ugyanis egy ingyenes online szogláltatást, amellyel pikk-pakk átkonvertálhatjuk a Spotify lejátszási listákat akár az Apple Music, akár a Deezer, vagy még seregnyi egyéb online zeneszolgáltatásba. Az egész csak pár kattintás, s mindössze annyi a feltétele, hogy mindkét érintett zeneszolgáltatásban legyen fiókunk (ingyenes vagy fizetős, az általában mindegy).

Ne maradjon le erről sem!