Havi TOP: 2020 márciusának legnépszerűbb cikkei

Újabb hónap telt el 2020-ból, amit részben sajnos beárnyékolt a Vuhanból kiindult COVID-19 koronavírus járvány terjedése. Bár IT oldal vagyunk, nekünk is volt okunk foglalkozni a vírussal, hiszen ebben a hónapban elindult a hivatalos hazai információs oldal, ahol minden fontos információ megtalálható az aktuális vírushelyzettel, intézkedésekkel kapcsolatban. De mutattunk emellett egy olyan online térképet is, ahol áttekinthető a vírus terjedése.

Szintén a vírusnak köszönhetően foglalkoztunk olyan programokkal, szolgáltatásokkal, amelyek megkönnyíthetik a távmunkát, vagy éppen a távoktatást. Így szóba került a nagy fájlok biztonságos küldése, egy ingyenes program, amellyel élő adásokba kezdhetünk az interneten, egy komplett távmunka szoftvercsomag, amelyet most ingyen használhat bárki, és két biztonságos online tárhely is, amelyek segíthetnek a közös anyagok megosztásában is (pCloud és Sync). Sőt, azt is megmutattuk, miként oldható meg a biztonságos kapcsolattartás és adott esetben a távsegítség nyújtása ingyenes szolgáltatásokkal.

Szerencsére akadtak azért e hónapban kicsit lazább, a vírus terjedésétől független témák is. Íme teljes ajánlatunk a hónap legnépszerűbb cikkeiből:

Ne maradjon le erről sem!