Komplett távmunka szoftvercsomag, csoportmunka funkciókkal, júliusig ingyen

Bár a nagyobb cégek általában fel vannak készülve arra, hogy adott esetben a távmunka is megoldható legyen, a kkv-k esetében ez nem mindig van így. A COVID-19 világjárvány miatt azonban egyre több kis cég is arra kényszerül, hogy amit csak lehet, távmunkával oldjon meg. Ha valakit esetleg váratlanul ért a dolog és többre vágyna, mint amit a Google Docs – amúgy nagyszerű – ingyenes megoldásai nyújtanak, az alábbi komplett távmunka szoftvercsomag, amelyben csoportmunka funkciók, kapcsolattartási eszközök, s persze irodai alkalmazások egyaránt elérhetők. Nincs szükség telepítésre, hiszen minden alkalmazás működik a böngészőben, de ha kell, mobil appokat is kapunk hozzá.

Zoho Remotely: Komplett távmunka szoftvercsomag, csoportmunka funkciókkal

Zoho Remotely eredetileg nem teljesen ingyenes, azonban most 2020. július 1-ig teljesen díjmentesen használható minden funkciója. A cég – hasonlóan a Microsoft és a Google kezdeményezéseihez – így szeretne segíteni azoknak, akik most otthoni munkára kényszerültek, de szeretnék összehangolni a céges munkafolyamatokat.

A csomag tényleg nagyon összetett. Találunk benne szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, prezentációs alkalmazást, CRM felületet, közösen használható online felhőtárhelyet, projektmenedzser alkalmazást, online megbeszéléseket, videokonferenciát lehetővé tévő eszközöket, online e-learning felületet stb. De még kiterjesztett valóságra építő távsegítség appot is kapunk. Vagyis ha nem tudunk személyesen megjelenni a helyszínen, megoldhatjuk a segítségnyújtást bárhonnan (persze a “túloldal” aktív részvételével, de a mi irányításunkkal).

Bár a Zoho Remotely elsősorban a cégeket célozza eszköztárával, a júliusi ingyenes időszak alatt valószínűleg szinte bárkinek hasznos lehet. Értelemszerűen nem csak országon belül jöhet jól, hanem azoknak a cégeknek is kényelmes, pillanatok alatt konfigurálható megoldást, amelyeknél több országból áll össze a stáb.

További távmunka esetén is alkalmazható irodai megoldásokat találnak KKV rovatunkban.

Ne maradjon le erről sem!