Ingyen letölthető, szabadon használható zenék és hangeffektek

Igaz, évek óta van már egy aloldalunk, amelyben szabadon használható, ingyen letölthető tartalmakat – fotók, zenék, rajzok, ikonok, videók, fontok stb. – kínáló weboldalakat mutatunk be, s a gyűjtemény már most is elég méretesnek mondható, az interneten mindig akad valami új. Így aztán ma ismét ingyen letölthető, szabadon használható zenék és hangeffektek kerülnek terítékre, egy olyan oldalon, amelyen kezdők és profik egyaránt találnak minőségi tartalmat.

Zapsplat: ingyen letölthető, szabadon használható zenék és hangeffektek

Zapsplat egy rendkívül méretes hang- és zenegyűjtemény, amelyről önálló hangeffekteket, vagy éppen témák szerint válogatott SFX csomagokat, illetve zenéket tölthetünk le, adott esetben akár teljesen ingyen. A letöltésnek két feltétele van:

  • el kell végeznünk egy ingyenes regisztrációt az oldalon
  • ha ingyen akarjuk használni a letöltött tartalmakat, a forrást fel kell tüntetni a felhasználás helyén

Utóbbi az oldal licenc szerződésében részletezve is van, így pontosan megtudhatjuk, milyen formában kell szerepelnie a forrásmegjelölésnek mondjuk akkor, ha egy Youtube videóban használjuk fel a hangokat és zenéket, vagy esetleg egy frissen debütáló játékprogramunkban, prezentációnkban stb. Nem nagy ár ez azért, hogy ilyen kiváló minőségű hangeffekteket és dalokat használhassunk saját (üzleti vagy privát) projektjeinkhez.

Ha pedig fizetni is hajlandók vagyunk (egészen barátságos havi/éves díjat), akkor – a Freepik logikájához hasonlóan – elhagyhatjuk a forrásmegjelölést, hozzáférhetünk extra (Gold) tartalmakhoz is az oldalon, illetve az ingyenes tartalmakat nem csak mp3, hanem tömörítetlen wav formátumban is letölthetjük.

Maga az oldal amúgy nagyon egyszerűen használható. Minden kategóriákra van osztva, mindenbe belehallgathatunk letöltés előtt, szóval teljes kényelemben mazsolázhatjuk ki a számunkra legizgalmasabb hangfájlokat az oldal kínálatából.

Szerintünk abszolút érdemes megismerkedni a Zapsplat lehetőségeivel, mert ennél egyszerűbben – és olcsóbban – meglehetősen nehéz, jó minőségű hanganyagokhoz hozzájutni. Márpedig itt közel 60 ezer hangminta és dal várja, hogy használatba vegyék.

Ha pedig valaki inkább letölthető fotók iránt érdeklődik, ezen a linken találja összefoglalónkat a szabadon használható fotókat kínáló oldalakról.

Ne maradjon le erről sem!