Ingyenes, szabadon felhasználható zenék letöltése

Egyre többen jelennek meg saját videókkal a Youtube-on és más videomegosztó oldalakon. Ezekhez az anyagokhoz szinte mindig jól jön, ha az ember megfelelő zenei aláfestéssel spékeli meg, a hangulat fokozásához. De honnan szerezzünk ingyen dalokat, amelyeket szabadon használhatunk Youtube videóinkban? Nemrég mutattunk egy oldalt, amelyikről jó minőségű hangeffektek és dalok tölthetők le, de ma egy újabbal szolgálunk, ahonnan szintén díjmentesen oldható meg a szabadon felhasználható zenék letöltése. Ráadásul ez egy igen dicséretes tempóban bővülő összeállítás.

Unminus: ingyenes, szabadon felhasználható zenék letöltése

Mai ajánlatunk ráadásul nem először szerepel nálunk, korábban ugyanis Wowa néven már bemutattuk egy válogatás anyag részeként, más hasonló szolgáltatásokkal együtt. Azóta a Wowa átvedlett, s most már Unminus néven kell keresni (bár a régi URL cím is átugrik az új domain címre).

Az Unmius névre történt átkeresztelés szerencsére semmiféle új korlátozást nem jelent. Az oldal készítőinek továbbra is az a célja, hogy zenei Unsplash váljon a szolgáltatásból. Vagyis továbbra is ingyen tölthetünk le dalokat (emitt a részletes licenc feltételek). A kezdeményezés működőképesnek ígérkezik, mert ha nem is gigantikus méretekben, de azért folyamatosan bővül a kínálat. Ráadásul a szerkesztők elvileg minden dalt átnéznek minőségi és jogi szempontból is, így tényleg meglepően jó zeneszámokat tölthetünk le innen.

Szóval az Unminus talán nem olyan nagy gyűjtemény egyelőre, mint a korábban bemutatott zeneletöltő oldalak, de ettől még abszolút érdemes megismerkedni vele.

Ne maradjon le erről sem!