Hivatalos koronavírus tájékoztató honlap a magyarországi helyzetről (is), hasznos tanácsokkal

Korábban mutattunk már egy weboldalt, amelyen interaktív térkép segítségével lehet nyomon követni a SARS-CoV-2 / COVID-19 koronavírus terjedését. A héten viszont elindult a hivatalos hazai honlap is, ahol tájékozódhatunk.

Hivatalos koronavírus tájékoztató honlap: koronavirus.gov.hu

A tervezetthez képest kis késéssel ugyan, de elindult a hivatalos oldal, amelyen tájékozódhatunk a magyarországi koronavírus helyzetről. A koronavirus.gov.hu weblapon naprakész információkat találunk arról, hogy áll a vírus terjedése a világban és hazánkban egyaránt. Láthatjuk a fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak, karanténban lévők, és a mintavételen átesettek számát. Interaktív térképeken tájékozódhatunk a hozzánk legközelebb eső egészségügyi intézmények elérhetőségéről, a karantén miatt lezárt területekről, illetve a nemzetközi helyzetről (a bevezetőben már említett világtérkép segítségével).

Emellett az oldalon folyamatosan frissülő hírfolyamot is találunk, nyomon követhetjük az Operatív Törzs döntéseit, illetve tanácsokat kapunk arra nézve is, hogy – amennyire csak lehetséges – miként védekezhetünk a vírusfertőzés ellen.

IT vonatkozása miatt külön kiemelnénk, a koronavírusra hivatkozó adathalász próbálkozásokról szóló cikket. Mert sajnos a kiberbűnözők még ilyen témákat is képesek meglovagolni.

Véleményünk szerint érdemes ellátogatni az oldalra, hogy mindenki képben legyen az éppen aktuális helyzettel.

Ne maradjon le erről sem!