COVID-19 koronavírus térkép állandóan frissülő adatokkal a Microsofttól

Még január végén mutattunk egy weboldalt, amelyen folyamatosan frissülő információk érhetők el a kínai Vuhanból kiindult koronavírus terjedésével kapcsolatban, interaktív térképen elhelyezve. Azóta sajnos idehaza is megjelent a vírus, így még fontosabb a naprakész információ. Éppen ezért jívtuk fel a figyelmet a hivatalos magyarországi koronavírus tájékoztató oldalra is, amelyen ráadásul a friss adatok mellett rengeteg hasznos és fontos információ és tanács olvasható. Sajnos a koronavírussal kapcsolatban a csalók és adathalászok is nagyon aktívak, így érdemes a fentiekhez hasonló, megbízható forrásokra hagyatkozni. Valószínűleg a Microsoftnál is így gondolták, mert nemrég elindul egy COVID-19 koronavírus térkép a redmondi cég saját keresőszolgáltatására építve.

Bing COVID-19 koronavírus térkép, frissülő adatokkal

A Microsoft Bing keresőjének új “leágazása” a bing.com/covid címen érhető el. A COVID-19 Trakcer névre keresztelt oldalon a korábban bemutatotthoz hasonló, de valamivel áttekinthetőbb térképet találunk. Az adott ország, a fertőzöttség mértékétől függően változó méretű piros pontjára kattintva tudhatunk meg pontos adatokat az aktív megbetegedések, a meggyógyultak és az elhunytak számáról. Ezeket az adatokat folyamatosan frissítik.

Hasznos gondolat a Microsoft részéről, hogy az adott országra kattintva bejönnek annak friss hírei is, így összefoglalókat, híreket is találunk. Ez a része talán már kevésbé jól sikerült az oldalnak, mert a Bing által előhorgászott videós források nem igazán frissek. Szóval ha naprakész híreket szeretnénk olvasni vagy nézni videókon, akkor nem ez lesz a legjobb forrás. A térkép viszont korrekt és a számokat is megfelelő ütemben frissítik.

Kiegészítő információnak és a teljes világkép átlátásához nagyon jó a Bing kezdeményezése. De mi továbbra is azt javasoljuk, hogy ha valaki hivatalos képet szeretne kapni a hazai helyzetről, akkor kövesse inkább nyomon az eseményeket a koronavirus.gov.hu oldalon, illetve az operatív törzs televíziós bejelentésein.

Ne maradjon le erről sem!