Ingyenes fotók letöltése oktatási projektekhez

Vannak az interneten nagyszerű források, ahonnan bármikor letölthetünk ingyenes, szabadon felhasználható fotókat. Ezek többségét már összeválogattuk Ingyen tartalmak rovatunkban. Ott van közöttük többek között a Pixabay és az Unsplash is, melyek talán a legismertebbek ezen a téren. Utóbbi ráadásul már eddig is több okból szerepelt nálunk, példul megmutattuk, hogyan illeszthető be két kattintással egy Unsplash-os fotó a Google Diákba, vagy miként tölthető le onnan egy-egy fotó háttérképnek pár mozdulattal Windowsra, macOS-re, iOS-re, vagy éppen Androidra. Ezúttal pedig arra hívnánk fel a figyelmet, hogy az Unsplash nemrég új szolgáltatást – vagy inkább gyűjteményt – hozott lére, ahonnan kényelmesen megoldható különféle ingyenes fotók letöltése oktatási projektekhez.

Unsplash for Education: ingyenes fotók letöltése oktatási projektekhez

Az Unsplash For Education tulajdonképpen nem egy önálló szolgáltatás, hanem a megszokott gyűjtemény oktatási témák szerinti feldolgozása. Az alábbi linken kollekciókba (egészség, földrajz, politika, természet, művészet, űr, oktatás, matematika és tudomány, technológia, történelem) gyűjtve találjuk a különféle fotókat, amelyek az Unsplash közösség mellett – többek között – a NASA, a NYPL és a NOAA szervezetek jóvoltából állnak rendelkezésére bárkinek, aki valamilyen oktatási projektben felhasználná azokat.

Az Unsplash esetében eleve arra törekednek a gyűjtemény szerkesztői, hogy jó minőségű, professzionális fotók váljanak elérhetővé rajtuk keresztül, s így van ez az oktatási összeállítással is. Egy rossz szavunk nem lehet a gyűjteményben szereplő fényképek minőségére. Szerintünk érdemes megismerkedni a népszerű fotómegosztó oldal ezen válogatásaival is, kiváltképp, ha épp egy oktatási projekthez keresünk illusztrációkat.

Ne maradjon le erről sem!