Ingyenes Unsplash fotók beillesztése prezentációkba a Google Diákban

Korábban megírtuk, miként lehet integrálni a Pixabay.com hatalmas – és ingyen használható – fotógyűjteményét az Adobe Photosopba, illetve a Microsoft Office alkalmazásokba. Ma azoknak szeretnénk segíteni, akik a Google online irodai csomagját használják és abban szeretnének mondjuk a készülő prezentációkban elhelyezni ingyenes fotókat illusztrációnak. A szintén ingyenes Unsplash fotók beillesztése prezentációkba ugyanis szintén gond nélkül megoldható. Máris mutatjuk, mi szükséges hozzá.

Ingyenes Unsplash fotók beillesztése prezentációkba a Google Diákban

A hozzávalók között első körben természetesen szükségünk lesz a Google Diák elnevezésű online prezentációs szoftverre. Ezt kell kiegészítenünk a hozzá készült Unsplash Images plug-innel, amely gyakorlatilag integrálja a népszerű fotómegosztó oldalt a prezentációs alkalmazásba.

Telepíteni mindössze egy kattintás, s ha utána frissítjük a Google Diák lapot a böngészőben, a Bővítmények menüpontban máris elérjük az Unsplash Photos / Insert an Unsplash Photo menüpontot (sajnos nincs honosított változat, így ha magyar felülettel használjuk a Google Diákat, akkor is angol marad ez a menüpont.

Ha rákattintunk, az oldalsávban azonnal megjelennek a friss Unsplash fotók, illetve a keresőmezőben tetszőleges kulcsszavak megadásával szűkíthetjük a kínálatot a minket érdeklő témára.

Ennyi! Ettől kezdve, ha esetleg szükségünk lenne egy ízléses, profi fotóra a prezentációnkban, a legjobb helyen válogathatunk az ingyenes kínálatból. Ráadásul egy kattintás a képen és már ott is van az aktuális dián. Ennél egyszerűbben talán már meg sem tudnánk oldani ezt a feladatot.

Ne maradjon le erről sem!