Szabadon felhasználható képek keresése Wordben, PowerPointban

Manapság a Word már könnyedén kivált alap kiadványszerkesztő funkciókat, így akár látványos meghívókat, prospektusokat is összeüthetünk benne, ha kell. Ráadásul menthetjük ezeket PDF-be is, így online letölthető katalógusok, cégismertetők készítésére is tökéletes lehet. Ám ha ilyenek készítésére adjuk a fejünket, érdemes odafigyelni, hogy jogtiszta fotókat használjunk fel bennük illusztrációként. De honnan szerezhetők szabadon felhasználható fotók? Megoldható a képek keresése közvetlenül a Wordben?

Ingyenes képek keresése Wordben, PowerPointban

Bár nekünk is van egy állandóan bővülő gyűjteményünk szabadon felhasználható tartalmakból, amelyek között ilyen fotógyűjteményeket is találnak, de mutatunk egy kifejezetten Word felhasználóknak szánt megoldást is. Ez pedig nem más, mint a Pexels nevű – szintén üzleti célra is szabadon felhasználható fotókat tartalmazó – oldal Word plug-in változata.

Csak nyissuk meg az alábbi linken elérhető weblapot, töltsük le a kérdéses plug-int az Add/Hozzáadás gombra kattintva, majd indítsuk el Wordöt vagy a PowerPointot, attól függően, melyikben akarjuk telepíteni a kiegészítőt. Utolsó lépésként engedélyeznünk kell a Wordön vagy PowerPointon belül a telepítést, de ezeket a lépéseket amúgy az Add/Hozzáadás gombra kattintás után automatikusan felajánlja a Word vagy a PowerPoint, nekünk csak a megjelenő gombokra kell kattintanunk. Ha túljutunk a teljes procedúrán, a Beszúrás eszköztárunk egy Open Pexels gombbal gazdagodik. Ezentúl ha erre kattintunk, az adott alkalmazáson belül tudunk keresni a Pexels méretes adatbázisában ingyen használható fotókat, szinte minden témakörben. Egy kattintás a választott képen és máris letöltődik, majd megjelenik a dokumentumban.

Ennél kényelmesebben egyszerűen valószínűleg nem lehet garantáltan felhasználható fotókat beilleszteni egy Word dokumentumba vagy PowerPoint prezentációba. Szóval ha gyakran van szükségünk erre, érdemes letölteni ezt a kis kiegészítőt az Office-hoz. Működik a Word és a PowerPoint windowsos és maces változatával egyaránt.

Ne maradjon le erről sem!