Ingyen fotók egy kattintásra: Pixabay Photoshop integráció egyszerűen

Pixabay egyike a legjobb online képgyűjteményeknek, s fő erénye természetesen az, hogy teljesen ingyen találunk rajta jó minőségű, szabadon felhasználható fotókat. Így aztán nem is véletlen, hogy nálunk is több helyen volt már szó róla, így például a legjobb képletöltő oldalakat bemutató cikkben, s természetesen bekerült a Szabadon felhasználható tartalmakat gyűjtő aloldalunkra is. S természetesen az sem túl meglepő, hogy több alkalmazásba és online szolgáltatásba is bekerült már a Pixabay gyűjtemény, hogy egyszerűen jussunk ingyenes képekhez. Ezúttal ait mutatjuk meg, miként oldható meg a Pixabax Photoshop integráció egyszerűen és gyors, hogy közvetlenül a népszerű képszerkesztő alkalmazásban tudjunk dolgozni az ingyenes tartalmakkal.

 

Pixabay Photoshop integráció

Az Adobe CC részeként nem csak a Photoshophoz és más népszerű Adobe szoftverekhez juthatunk hozzá, hanem egy halom extra szolgáltatáshoz is, amilyen például az Adobe saját stock gyűjteménye. Ezt a cég szépen integrálta is a Photoshopba, ám korántsem biztos, hogy mi fizetős fotókat szeretnénk használni készülő montázsainkhoz. Természetesen senki nem tart minket vissza attól, hogy elnavigáljunk a Pixabay.com oldalra és letöltsünk onnan fotókat, de mégiscsak kényelmesebb lenne ezt közvetlenül a Photoshopban megtenni. Nos, ez sem lehetetlen, s nem is kell hozzá mást tennünk, csak ellátogatni az Adobe Exchange oldalra, ott is kifejezetten a Pixabay plug-in aloldalára. Innen egyetlen kattintással telepíthetjük a modult a Photoshopba (ha Adobe CC előfizetők vagyunk, akkor ezt a Creative Cloud alkalmazás szépen el is intézi a háttérben, miután kattintottunk a telepítés gombra az oldalon).

Annyit azért még meg kell tennünk, hogy ha épp futott, akkor kilépünk a Photoshopból, majd újra elindítjuk. Ettől kezdve viszont már megtaláljuk a Window / Extansion részben a Pixabay menüpontot, amelyre kattintva bekapcsolhatjuk a Pixabay panelt. S innentől nyert ügyünk van, hiszen egyetlen mozdulattal tudunk keresni a Pixabay gyűjteményében, anélkül, hogy emiatt ki kellett volna lépnünk a Photoshopból és elindítani a böngészőt.

Egyszerű és gyors megoldást. Feltétlenül ajánljuk mindenkinek, aki gyakran szokott e remek fotógyűjteményben keresgélni. Aki pedig esetleg a Microsoft Wordben szeretne hasonló egyszerűséggel ingyenes képeket beilleszteni, annak ajánljuk korábbi cikkünkben, amelyben ugyan egy másik képgyűjtő oldalt, de gond nélkül beépítettünk a népszerű irodai szövegszerkesztőbe is.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató