Ami nem hiányozhat: üzletet hozó iPad alkalmazások

Arra gondoltunk, összeszedjük azokat a programokat, amelyeket véleményünk szerint vétek lehagyni egy iPadről. Már csak azért is, mert ezek a programok segíthetnek vállalkozásunk előre lendítésében, s így akár bevételt is termelhetnek nekünk. Lássuk, milyen üzletet hozó iPad alkalmazások érdemlik meg, hogy telepítsük őket.

 

Üzletet hozó iPad alkalmazások

Az alábbi appok egy része ingyenes, némelyikért azonban fizetnünk is kell. Ám direkt úgy válogattunk, hogy csakis olyan programok kerüljenek e csokorba, amelyek nálunk már bizonyítottak, vagyis ezek az iPad alkalmazások várhatóan mindenkinek megérik majd a befektetést.

 

Fantastical

A Fantastical iPades verziójáról nem is olyan régen írtunk tesztet, amikor megjelent a 2.8-as változata. Ezzel a naptár alkalmazással sokkal jobban járunk, mint az iOS saját naptárával: áttekinthetőbb, egyszerűbb az időpontok felvitele és szerintünk még szebb is.

Bár ez utóbbi önmagában nem biztos, hogy megér 10 eurót, de az áttekinthetőség és a plusz funkciók miatt mi abszolút javasoljuk a használatát.

 

Ulysses

Valahányszor szóba kerül, nem győzzük dicsérni és ez most is így lesz: az Ulysses szerintünk a legjobb markdown szövegszerkesztő iOS-re. Temérdek hasznos funkcióval, rendkívül jól használható és teljesen testreszabható felülettel. Nem csak megírhatjuk benne anyagainkat, hanem azonnal exportálhatjuk is azokat PDF, ePub, DOC stb. formátumokba. Sőt, akár WordPress vagy Media blogunkba is publikálhatjuk a kész cikkeket. Napi használat alapján mondjuk, hogy nélkülözhetetlen, ha írni akarunk iPaden. Mondjuk nem árt hozzá egy külső billentyűzet sem, legalábbis ha magyarul akarunk írni, mivel az iPad szoftveres billentyűzete azért erre a célra nem éppen optimális az ékezetek miatt. Sajnos nem ingyenes, de bőven megéri a 25 eurós árat, ha úgy véljük, tudunk írni az iPaden (például Bluetooth billentyűzettel).

 

Spark

Ha igazán jól használható, letisztult felületű és gyors e-mail klienst keresünk iOS-re, akkor feltétlenül próbáljuk ki a Sparkot. Anno itt írtunk róla részletesen, de lényeg röviden: tökéletesen áttekinthető, gyors, lehetőségünk van a levelek “elodázására”, kitűzésére, gyors válaszra (egy érintéses reagálással), és a Smart Inbox funkciónak köszönhetően nem egy sima, ömlesztett listát kapunk csak mindenről. Ráadásul keresni is gyorsan tudunk leveleink között. A Spark ingyenes minden jelenleg elérhető változatában.

 

Scanner Pro

A Readdle-féle Scanner Pro kiváló választás, ha szeretnénk dokumentumokat digitalizálni az iPaddel. Részletesen is teszteltük, de a lényegét tekintve: az iPad beépített kamerájával lefotózva a dokumetumokat, képeket, újságoldalakat, akár egyenként képfájlba, akár összedolgozva, lapozható PDF-ként is készíthetünk azokból digitális dokumentumot. Ráadásul az adott dokumentum felépítésnek legmegfelelőbb formában. A Scanner Pro ára 4 euró.

 

PDF Expert

A PDF Expert szintén a Readdle műhelyéből került ki. Egy villámgyors és igen sokoldalú PDF olvasó, amely számos szerkesztési funkcióval is fel van vértezve. A 10 eurós app gyakorlatilag pont ugyanazt tudja iOS alatt, mint a macOS alá készült változat, bár hiányzik azért belőle néhány szerkesztési funkció (szövegek átírása, képek cseréje).

Viszont létrehozhatunk új szövegdobozokat, kiemelhetünk részleteket, megjelölhetünk bármit, megjegyzéseket fűzhetünk a dokumentumokhoz stb. Akár alá is írhatjuk azokat.

Az olvasás terén s többet nyújt, mint a rendszer saját PDF olvasó modulja, állíthatjuk a színvilágot (van éjszakai és sepia stílus), a görgetés stílusát, vagy a tartalom vágását is.

 

Adobe Spark Post

Bár már van a gyűjteményben egy Spark, a kettő nem keverendő össze, mert azon túl, hogy mindkettő ingyenes, semmi közül egymáshoz. Az A Adobe Spark programcsaládjának Spark Post elnevezésű tagjával látványos, feliratozott képeket, bannereket készíthetünk, hogy azután megosszuk azokat a közösségi oldalakon, például cégünk Facebook oldalán. Az eredmény látványos, összeállítani pedig szinte gyerekjáték benne a montázsokat. Találunk egy halom ingyenes képet, fotót is, amelyeket használhatunk háttérképként a szöveg mögé és sablonok is könnyítik a munkánkat.

 

Documents 6

Már több Readdle alkalmazást mutattunk, de a Documents 6 az, amelyet biztosan kevesen tudnak majd nélkülözni. Ezzel az appal gyakorlatilag egy kibővített pendrájvként is használhatjuk az iPadet. Akár USB-n, akár iTunes-ban, akár különböző felhő tárhelyeken keresztül másolhatunk oda-vissza fájlokat a Documentsben.

Gyorsan, egyszerűen. Ha a rendszer támogatja az adott formátumot, meg is nézhetjük azt, sőt, kicsomagolhatunk – vagy éppen létrehozhatunk – például ZIP fájlokat. A program több felhő szolgáltatás elérése mellett akár FTP/SFTP kapcsolatra is képes. Remek fájlkezelő, teljesen ingyen!

 

MindNode

A MindNode egy kiváló gondolattérkép szoftver, amelyben tökéletes kényelemben hozhatunk létre igen látványos gondolattérképeket. Ha épp egy projekt megtervezésén dolgozunk, vagy cégünk jövőbeni lehetőségeit kell felvázolnunk, esetleg szolgáltatásaink kapcsolódási pontjait akarjuk átlátni, akkor ez a program megéri az elég magas, 30 eurós árat is.

 

Outline vagy OneNote

Kétség kívül ez a két legjobb jegyzet alkalmazás iOS-re. A Microsoft OneNote ráadásul ingyenes is, sőt, valamivel több funkciót integráltak bele. Elérhető minden platformon, így tökéletes választás, ha jegyzeteinket bárhol, bármikor el szeretnénk érni. Cserébe viszont csak a Microsoft OneDrive felhőjében tudjuk szinkronizálni a különféle platformokat.

Az Outline-ról érdemes elolvasni részletes tesztünket, hogy kiderüljön, miért éri meg az árát, ha egyszer van ingyenes alternatívája. Többek között azért, mert akár az iCloud vagy a Dropbox is használható vele a szinkronizálásra. De ennél több előnye is lehet. Szóval lehet, hogy megéri befektetni akár a fizetős Outline-ba is.

 

Pixelmator

Az a helyzet, hogy amíg az Affinity nem készíti el a Photos és a Designer iOS változatát (maces és windowsos már van), addig a Pixelmator nemes egyszerűséggel megkerülhetetlen, mint képszerkesztő. Legalábbis ha egy közel Photoshop tudású appra vágyunk az iPaden is. Egyszerűen minden benne van, amire szükségünk lehet. Részletes tesztünket itt olvashatják.

Instapaper

Nem mindig van időnk minden cikket elolvasni az interneten? Semmi gond, az Instapaper segítségével két mozdulattal eltehetünk bármit későbbre, ami érdekel minket. Ráadásul az így félretett anyagokat később akár offline is olvashatjuk, tabletre optimalizált tördelésben, felesleges reklámok és menük nélkül. Zseniális, úgyhogy mióta teljesen ingyen elérhetők benne a premium funkciók is, csak ezt ajánljuk. Persze aki alternatívát szeretne, elolvashatja korábbi cikkünket e témáról.

 

1Password vagy Enpass

Kérjük, tegyék meg, hogy nem használják minden online szolgáltatáshoz, e-mail fiókhoz, fórumhoz, közösségi oldalhoz ugyanazt a jelszót. És ha lehet, ne is egyszerű 12345, kutyámneve2016 és hasonlóan egyszerű jelszavakat alkalmazzanak. Nehéz megjegyezni a bonyolult és biztonságos jelszavakat? Semmi gond! Erre vannak a jelszómenedzser alkalmazások. Mutattunk belőlük már többet is. Ha valaki hajlandó fizetni érte, akkor mi a 1Password-öt javasoljuk, de az Enpass is remek választás. Utóbbi asztali rendszerekre (Windows, macOS) ingyenes, a tablet- és mobil verziókból pedig van ingyenes és olcsó, fizetős verzió egyaránt. Legalább az ingyenes használják! Miért kérjük? Elmeséltük már rengetegszer. Milyen jelszavakat javaslunk? Azt is elmondtuk, például itt.

 

Duet

A válogatott iPad alkalmazások egyik legérdekesebb darabja a Duet. Segítségével második monitorként használhatjuk az iPadet. Ez egy nagy felbontású, nagyobb kijelzővel ellátott modell esetében már egészen praktikus dolog. és meglepúen flottul működik. Korábban írtunk már róla részletes tesztet, akit érdekel a működése és a tapasztalataink, itt elolvashat mindent.

 

Adobe Spark Video

Az Adobe Spark családjának egyik tagja a már bemutatott Spark Post. De akadnak még másik is, így például a Spark Video, amelynek segítségével látványos és ízléses videókat hozhatunk létre, szövegek blokkokkal, képekkel, videorészletekkel. Az egész olyan, mintha egy prezentációt készítenénk és a végeredmény is leginkább egy mozgóképes prezentációra hasonlít. A munkához kapunk rengeteg alapanyagot is: képeket, ikonokat, szövegstílusokat. A végeredményt azután megoszthatjuk videóként akár a Youtube-on vagy a Facebookon is. Magyarázatok készítéséhez, szolgáltatások bemutatásához elsőrangú.

 

Adobe Spark Page

Hasonlóan jól jöhet a Spark Page, amellyel kvázi landing page-eket készíthetünk. Gyakorlatilag pillanatok alatt hozhatunk létre vele jópofa kis weblapokat. Nem állítjuk, hogy felér egy WordPress oldallal, de ha hirtelen kell valami publikálnunk az interneten egy önálló oldalon, akkor bizony jól jöhet.

Köszönjük az iCentre.hu-nak, hogy az iPades tesztekhez rendelkezésünkre bocsátott egy iPad Pro 9.7-es modellt. Erről itt olvashatnak részletes tesztet, ezen az oldalon pedig akár meg is vásárolhatják.

Ne maradjon le erről sem!