Dokumentum és számla szkennelés iPhone-nal, villámgyorsan

Míg szkennert viszonylag kevesen hordanak a táskájukban, addig egy okostelefon szinte mindig kéznél van. Kézenfekvő tehát, hogy ha egy papír dokumentumból – legyen szó szerződésről, számláról, iskolai jegyzetről stb. – hirtelen digitális változatra lenne szükségünk, akkor erre az eszközre támaszkodjunk a feladat megoldását illetően.

 

Scanner Pro

A Readdle Scanner Pro alkalmazása kifejezetten összkomfortos megoldás lehet erre a célra.
A programmal egy pillanat alatt lefotózhatunk egy több oldalas dokumentumot is, ráadásul arra sem nagyon kell ügyelni, hogy milyen szögben áll a kamera, mert a Scanner Pro utólag is képes a megfelelő módon “elforgatni” a lefotózott lapot. Éppen ezért fotózás előtt igyekszik is beazonosítani a lap széleit, de ha ez nem sikerült (például ha fehér felületen fotózunk fehér papírt, kicsit megnehezítjük a dolgát a szélek pontos beazonosítását illetően), akkor utólag kézzel is módosíthatunk a sarkok és szélek pozicionálását illetően.

 

scanner-pro-1

 

Ugyancsak beállítható utólag, hogy fekete-fehér vagy színes üzemmódban akarjuk-e menteni a “szkennelt” anyagot.
Természetesen ha több oldalas dokumentumot fotóztunk, akkor a végeredmény mehet egyetlen, több oldalas PDF fájlba is.
Még OCR funkció is van az appban, így a szkennelt szöveget felismertethetjük a szoftverrel, bár ez sajnos magyarul nem elérhető még, így az ékezetek külön életet élnek, ha magyar szöveget ismertetünk fel vele.
A szkennelt dokumentumokat természetesen megoszthatjuk, átküldhetjük másik alkalmazásba, mindez egyetlen mozdulat.

 

scanner-pro-2

 

Érdekesség a Radar funkció: ez a már korábban lefotózott dokumentumokat azonosítja be a Photos alkalmazásban és persze azokat is átalakíthatjuk a Scanner Pro eszközeivel, hogy normális minőségben legyenek meg. Valóban digitális dokumentumként, ne egyszerű fotóként.
Korábban már írtunk hasonló alkalmazásról. Ha valakinek nincs szüksége a Scanner Pro minden funkciójára, azzal is érdemes megismerkednie, mert bár kevesebbet tud, de cserébe ingyenes. Sőt, magából a Scanner Próból is van ingyenes verzió, szintén visszavágott tudással, Scanner Mini fedőnéven.

Ne maradjon le erről sem!