Dokumentumok, számlák gyors digitalizálása okostelefonnal

Ha mondhatjuk egy jegyzetelő alkalmazásra, hogy a kedvencünk, akkor e kijelentés az Evernote-ra áll a leginkább. Segítségével felhőbe jegyzetelhetünk, hogy aztán az elkészült hanganyagokat, képes-szöveges jegyzeteket elérjük bármilyen eszközünkről (Android, iOS, Windows Phone, Windows 10, OS X, esetleg egy HTML5 kompatibilis böngésző stb.).
Készítői egy másik, jelenleg sajnos csak iOS-re elérhető appot is összekalapáltak, amelynek segítségével a papírmentes iroda felé tehetünk egy – elég komoly – lépést.

Scannable

A Scannable segítségével az iPhone/iPad kameráját használhatjuk szkennelésre. Jegyzeteket, névjegyeket, számlákat, szerződéseket, post-iteket fotózhatunk le, méghozzá úgy, hogy nem kell a beállításokkal szórakozni: a program figyeli a lapok szélét, fekvését és elforgatja azokat a megfelelő módon. Így hiába szkenneltünk esetleg ferdén, a végeredmény egy tökéletesen “egyenesbe állított” oldal lesz. Sőt, ha több oldalt fotózunk le, a végén akár össze is fűzhetők egyetlen PDF dokumentummá, ami igen nagy fegyvertény mondjuk egy több oldalas szerződés e-mailben átküldésekor.

Mindez egy mozdulat, s mert minden szentnek maga felé hajlik a keze, természetesen azonnal menthetjük a kész anyagot az Evernote jegyzeteink közé, azon belül egy tetszőleges jegyzettömbbe. De nem vagyunk Evernote-hoz kötve, aki szeretné, mentheti a PDF-eket tetszőleges, azok megemésztésére alkalmas másik appba, például az iOS saját jegyzettömbjébe is. Sőt, még a PDF sem szentírás, adott esetben exportálhatunk mindent képfájlként is. Kinek-kinek kedve szerint.
Az ily módon szkennelt névjegyeken szereplő információkat amúgy az Evernote-ban azonnal menthetjük a címjegyzékbe is, igaz, ehhez nem elég az ingyenes Evernote fiók, hanem előfizetésre van szükség.
Mindenesetre a Scannable ingyenes, szóval nem vesztünk a telepítésével semmit, ellenben nagyon kényelmessé teszi a dokumentumok digitalizálását. Nem érdemes kihagyni!

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató