Documents 5: megújult az egyik legjobb iOS fájlkezelő app

Az iOS nagyszerű mobil rendszer, kényelmes, gyors, könnyen használható. Ám a fájlkezelése, lássuk be, kicsit faramucira sikerült. Ezen igyekszik segíteni a Readdle-féle Documents 5 app, amelyik dacára annak, hogy az egyik legsokoldalúbb fájlmenedzser applikáció, ingyen tölthető le iPhone-ra és iPadre egyaránt. Segítségével a telefonon is mappákba rendezhetjük fontos fájljainkat, pont, mintha egy USB pendrájvot használnánk.
S miként juthatnak állományaink a telefonra vagy az iPadre? Például USB kábellel az iTunes-on keresztül. Bár az igazi nyalánkság az, hogy szinte minden fontos felhő szolgáltatást (iCloud, Dropbox, OneDrive, Box) elérhetünk közvetlenül az appból, így szabadon másolhatunk fájlokat online tárhelyeink és iOS eszközeink között. Ugyanígy csatlakozhatunk FTP, SFTP, WebDAV, Windows SMB szerverekhez is.

 

documents-5

S ha ez még nem lenne elég, a program beépített böngészője segítségével az internetről is letölthetünk állományokat a telefonra, tabletre. Emellett pedig hozzáférhetünk vele a telefonon tárolt fotókhoz vagy zenékhez is.
Az alkalmazás ismeri a legnépszerűbb fájlformátumokat, így ezeket egy mozdulattal megtekinthetjük. Másolhatunk, átnevezhetünk, kicsomagolhatunk vagy létrehozhatunk ZIP archívumokat, s természetesen megoszthatjuk a fájlokat más alkalmazásokkal, vagy a rendszer megosztási menüjén keresztül online is.
A mai napon megjelent új (al)verzió ugyan nem nevezhető korszakalkotó újdonságnak az előzőkhöz képest, de amellett, hogy kissé kozmetikázták a megjelenését (például az ikonokat) tartalmaz pár igen praktikus újdonságot: ilyen a teljesen megújult belső fájlrendszer, amely sokkal egyszerűbb navigációt tesz lehetővé, s a felhőben tárolt anyagokhoz is könnyebben férünk hozzá.
Hasznos újdonság a Readdle Transfer, amely kicsit hasonlít a cég PDF Expertjének egyik funkciójához: az iPhone-on megnyitott fájlt azonnal láthatjuk mondjuk az iPaden is és ott folytathatjuk mondjuk a szerkesztését (feltéve, hogy a két készülék azonos hálózathoz csatlakozik). Végül pedig a megfelelő iPad típust használók örülhetnek, mert ha a készülékük is támogatja, immár a Documents 5-ben is kihasználhatják a kép a képben funkciót.
Ha valaki eddig még nem talált rá a megfelelő fájlkezelőre iOS eszközén, érdemes kipróbálnia a Documents 5-öt. Ingyen van és rendkívül praktikusan használható.

Ne maradjon le erről sem!