Fájlok másolása wifin keresztül iPhone-ra vagy iPhone-ról

Ha valaki jó minőségű fájlkezelő appot keres iPhone-ra, a korábban általunk már többször is ajánlott Readdle Documents lehet az egyik legjobb választás. Ez egy ingyenes alkalmazás, amely az általános fájlkezelési feladatokon felül (mappák és fájlok létrehozása, törlése, átnevezése stb.) olyan extra funkciókkal is rendelkezik, mint az FTP csatlakozás, a különféle felhő tárhelyek menedzselése (Dropbox, Box, iCloud stb.), szerverek elérése, fájlok letöltése weboldalakról, vagy éppen a ZIP fájlok kicsomagolása és létrehozása. Emellett számtalan fájlformátum megjelenítésére, lejátszására is alkalmas, így emiatt sem kell elhagynunk a program felületét. Az iTunes-on keresztül kényelmesen lehet vele fájlokat feltenni az iPhone-ra. Pontosabban eddig leginkább csak azon, vagy felhő tárhelyeken keresztül lehetett ide-oda másolgatni a fájlokat. Most azonban megjelent a legújabb, 6.5-ös verzió, amellyel már megoldható a fájlok másolása wifin keresztül iPhone-ra a számítógépről, vagy éppen fordítva. És ehhez még csak telepítenünk sem kell semmit a gépre, ami mellesleg lehet Mac vagy PC egyaránt!

Fájlok másolása wifin keresztül iPhone-ra és vissza

A Documents 6.5 tehát ide-oda képes másolni az állományokat egyszerű wifi kapcsolaton keresztül. Ehhez nincs szükség extra alkalmazások telepítésére, elegendő, ha Windows vagy macOS alatt a kedvenc böngészőnkben megnyitjuk a Docstransfer.com oldalt, majd a telefonon elindítjuk a Documents appot, kiválasztjuk a Wi-fi Transfer funkciót és a készülék kamerája segítségével beolvassuk a böngészőben látható QR kódot. Ettől kezdve a böngészőben megjelenik a telefonon lévő Documents app teljes tartalma. Elérhetjük az összes ott tárolt állományt és mappát, s ha szükséges, át is másolhatjuk bármelyiket a számítógépre. A dolog működik visszafelé is, vagyis a gépről is másolhatunk fájlokat a telefonra.

Megjegyezzük, hogy a QR kód beolvasása megoldható az iOS saját Kamera alkalmazásával is, amely (mint arról korábban részletesen is írtunk) alkalmas az ilyen kódok beolvasására is. Ha így teszünk, a kód beolvasása után egy érintéssel elindítható a Documents és benne a Wi-fi transfer funkció. Csak engedélyezzük a programnak a hozzáférést és máris látjuk az asztali gépen vagy a notebookon a Documents appban tárolt állományainkat.

Ennek az új funkciónak köszönhetően az iPhone gyakorlatilag egy wifis pendrájvként üzemelhet, amelyre bárhol, bármikor könnyen pakolhatunk állományokat, a munkahelyi PC-n és az otthoni Macen egyaránt. Annyi feltétele azért van a dolognak, hogy a két eszköznek ugyanahhoz a wifi hálózathoz kell csatlakoznia.

A böngészőben megjelenő fájlkezelő egyébként a fájlok gyors megtekintésére és letöltésére (gépre másolására) is használható, emellett létrehozhatunk vele új mappákat, felmásolhatunk a telefonra új fájlokat, illetve átnevezhetünk vagy törölhetünk régieket.

Természetesen az eddig megszokott és a bevezetőben említett fájlkezelő funkciók mind megmaradtak az új verzióban is. Így a Documents szerintünk továbbra is a legjobb fájlkezelő app iOS-re. Segítségével nagyon kényelmesen menedzselhetjük a telefonra másolt fájlokat és mappákat, ráadásul azok megosztása is abszolút kényelmesen megoldható vele.

A Readdle egyébként több nagyszerű iOS alkalmazással is jelen van a piacon: van egy kiváló – és ingyenes – levelező kliensük, illetve egy kifejezetten hatékony PDF szerkesztőjük is.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató