Karácsonyi ötletek, amelyek jól jöhetnek az ünnepek alatt

Ez a hétvége már teljesen a karácsonyról szól. Van, aki még egy utolsó, hősies küzdelemre indul maradék ajándékok, vagy a karácsonyi vacsora hozzávalóinak beszerzéséért, s biztosan van, aki már csak kényelmesen hátradől és igyekszik kihasználni az ünnep békés hangulatát egy kis pihenésre. Mi pedig ezúttal igyekeztünk csokorba gyűjteni néhány olyan korábbi cikket, amelyekben az elkövetkező napokban hasznosítható tippekről írtunk. Reméljük, lesz közöttük olyan, amelyiknek hasznát veszik olvasóink így az ünnepek alatt is. Következzenek hát a karácsonyi ötletek, de előbb: mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánunk!

 

Karácsonyi ötletek: távirányítható karácsonyi csengettyű

Ha a családban még van kisebb gyerkőc és fontosnak tartjuk számára az illúziót, hogy a Jézuska / Mikulás hozza a fát és az ajándékokat, akkor ebben a cikkben egy igen hasznos trükköt találunk: a távirányítható csengettyű és karácsonyi dallamok segítségével tökéletes lesz az “előadás”, amikor a másik szobából, ahol elvileg senki sem lehet, felhangzik a várva várt csengettyűszó. Nem kell hozzá sok dolog, csak egy számítógép, egy okostelefon és pár ingyenes alkalmazás.

Tovább a cikkhez >>>

 

Hölgyeknek az ünnepi készülődéshez: smink teszt az okostelefonon

Hölgy olvasóinknak is szeretnénk egy kis IT extrával szolgálni: az ünnepi smink miatt idén nem kell majd órákig kísérletezni a fürdőszobában. A számítgógép vagy az okostelefon segítségével villámgyorsan kipróbálhatjuk, milyen összeállításhoz van éppen igazán kedvünk, s melyik illik leginkább a karácsonyhoz.

Tovább a cikkhez >>>

 

Ingyenes játékok a gyerkőcök lefoglalásához

Az ünnepi készülődés kiemelt hátráltatói sokszor épp a gyerekek, akik már nagyon várják a családi eseményt, s izgalmukban mindent megtesznek azért, hogy gyorsabban teljen az idő, legtöbbször a felnőttek dolgát akadályozva. Az alábbi cikkekben összegyűjtöttünk néhány offline és online játékot, kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Ingyenesek, szórakoztatók, szóval egészen biztosan lesz közöttük olyan, amelyik lefoglalja az ifjúságot arra a pár órára.

Karácsonyi – online – játékok >>>

Ingyenes – letölthető – játékok >>>

További ingyen (is) játszható játékok >>>

 

Karácsonyi háttérképek

Ha szeretnénk fokozni egy kicsit az ünnepi hangulatot, öltöztessük karácsonyi díszbe a számítógépet is. Ehhez tulajdonképpen nem is kell más, csak egy jól megválasztott háttérkép. Mi most összeválogattunk 20 nagy felbontású képet, hogy egyszerűbb legyen a választás.

Tovább a válogatáshoz >>>

 

Villámgyors fotóretusálás a karácsonyi képekhez

Az ünnep alatt készülő temérdek fotóból olykor sok tűnik selejtesnek. De nem feltétlenül az azonnali törlés a megoldás. Ha szeretnénk megmenteni egy amúgy szimpatikus, csak kevésbé jól elkapott beállítást, az alábbi offline és online képszerkesztők egyikével jó esélyünk lesz, hogy tuningoljuk kicsit a kevésbé sikerült felvételeket is.

Webes képszerkesztők >>>

ON1 Effects (ingyenes alkalmazás) >>>

 

Mobilos fotók retusálása és megosztása

Bármily meglepő, a Google saját okostelefonos képmenedzsere, a Google Fotók egy halom rejtett, kevésbé ismert funkcióval rendelkezik. Ezeket gyűjtöttük csokorba az alábbi cikkben, mert szerintünk a segítségükkel könnyedén javítható a fotók minősége, ráadásul a megosztásuk is nagyon egyszerű, még extra formában is.

Tovább a cikkhez >>>

 

Karácsonyi zenék ingyen, az ünnepi hangulathoz

Bár az elmúlt hetekben már többször is foglalkoztunk a témával, továbbra fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet néhány teljesen ingyen játszható karácsonyi dallamra. Ezek között abszolút professzionális, vagy akár slágerlisták zeneszámok is találhatók. A megoldás az alábbi cikkben olvasható.

Tovább a cikkhez >>>

 

Időjárás és utazás

Mivel az ünnepek alatt sokan kelnek útra rokonokhoz, ismerősökhöz, újra megmutatjuk, hogy mely appokra érdemes ilyenkor támaszkodni. Először is mutatunk egy olyan időjárás előrejelző appot, amelyik nálunk abszolút bevált iPhone-on és androidos készülékeken egyaránt, majd szolgálunk néhány tippel azoknak is, akik ingyen szeretnének offline térképekhez jutni az okostelefonon.

A legjobb időjárás app okostelefonra >>>

A legjobb offline térkép appok >>>

 

LEGO tervezők a számítógépre

Végül két jópofa alkalmazás, amely elsősorban azoknak lehet érdekes, akiknél a Jézuska / Mikulás LEGO készletekkel lepte megy a gyerkőcöt. Ezekkel a programokkal ugyanis a számítógépen lehet megtervezni legó modelleket, 3D-ben, hogy aztán a kinyomtatható összerakási útmutató segítségével a gyerekek ne csak virtuálisan, hanem a valóságban is megépítsék azokat.

Tovább a cikkhez >>>

Ne maradjon le erről sem!