Látványos és sokoldalú időjárás app okostelefonokra

Úgy tűnik, apránként megérkezik az igazi tél, nem csak a naptár, hanem a természet szerint is. Hasonlóan a nyárhoz, így a tél beköszöntével is újra a figyelem középpontjába kerülnek az időjárás előrejelző alkalmazások, lévén az ünnepek alatt is sokan szeretnek utazgatni, de közel sem mindegy, milyen időjárási körülmények között tehetik ezt meg. Korábban ugyan összeválogattuk a legjobb okotelefonos időjárás előrejelző appokat (iPhone-ra még egy külön TOP listával is szolgáltunk), ma viszont megmutatjuk az igazi ászt! Bevalljuk, új kedvencünk akadt, s ezúttal már fenntartások nélkül ki merjük jelenteni, hogy jelenleg ez a legjobb időjárás app okostelefonokra.

 

Today Weather: a legjobb időjárás app okostelefonokra

Ha valaki androidos okostelefonra vagy iPhone-ra keres egy ízléses kivitelezésű és mindent tudó időjárás appot, annak nem kell tovább keresnie. A Today Weather ugyanis használható mindkét népszerű mobil rendszeren, a felülete letisztult (bár sötét árnyalatú, ami nem biztos, hogy mindenkinek bejön, de szerintünk nagyon dögös, különösen az iPhone X-en), egyszerűen használható és átlátható, ráadásul magyar nyelven is használhatjuk (a nyelv alapértelmezésben a rendszer nyelvéhez alakul, de cserélhetjük a Beállításokban). A sötét felületet egyébként feldobja kicsit, hogy kérhetünk – az időjáráshoz alkalmazkodó – fotóval kiegészített jelentést is, illetve lehetőségünk van az előrejelzésekhez használt ikonok cseréjére is, különféle stílusokban.

A program egyik nagy pozitívuma, hogy nem csak egyetlen forrásból képes szedni az adatokat, hanem rögtön ötből választhatjuk ki azt, amelynek adataiban a legjobban megbízunk (Weather Underground, Dark Sky, Weather.com, Accuweather.com, YR.no). A választás részben azért is fontos, mert a szöveges időjárás jelentések hossza (és nyelve) a választott szolgáltatótól függ. A legtöbb egyébként magyar nyelvű leírást közöl, így ha az ikonok és számok nézegetésénél jobban csípjük a szöveges előrejelzéseket, megtaláljuk a számításunkat a programban.

A Today Weather mindent tud, amire szükségünk lehet: adott napi részletes előrejelzés, óránkénti előrejelzés (24 órával előre), 7/15 napos előrejelzés (szöveges is, ráadásul részletes), grafikonos eső előrejelzés, szélerősség (jópofa, szélben hajlongó fákkal vizualizálva, hogy mit is jelent pontosan mondjuk a 15 km/h), levegőminőség index, napkelte-napnyugta jelzése, holdfázisok, radarkép (24 órás előrejelzéssel). Mindkét rendszeren kapunk Widgetet is a programhoz, így ha előnyben részesítjük az ilyetén megjelenítést, akkor erre is adott minden lehetőség.

Szóval mindent belegyömöszöltek, s ha lemondunk a radarképről, illetve elfogadjuk a megjelenő bannereket, akkor mindezt akár ingyen is birtokba vehetjük (van még néhány megkötés, de nem számottevő). Ha viszont utáljuk a reklámcsíkokat és minden funkciót kihasználnánk, akkor viszonylag olcsón hozzájuthatunk a teljes változathoz, alkalmazáson belüli vásárlással, előfizetéssel, vagy végleges megváráslással egyaránt). A program Androidra innen, iOS-re pedig innen tölthető le.

 

Összegzésül

Mindent egybevetve a Today Weather jelenleg a legjobb időjárás app okostelefonokra, mind a dizájn, mind a tudás tekintetében. Ráadásul az előrejelzés pontosságát is van lehetőségünk befolyásolni, hiszen válthatunk szolgáltatót a programon belül, ha az éppen beállított állandóan mellétrafálna. Aki pedig nem mobilra, hanem asztali rendszerre keres időjárás előrejelző programokat, annak tudjuk ajánlani korábbi Windows 10-es összeállításunkat, és a többi, a témához kapcsolódó cikkünket.

Ne maradjon le erről sem!