Időjárás előrejelzés Windows 10 alatt, ingyenes programokkal

Korábban már csokorba szedtük a legjobb okostelefonos időjárás előrejelző appokat (iPhone-ra szolgáltunk azóta egy külön gyűjteménnyel is), így most arra gondoltunk, azoknak is szolgálunk egy gyűjteménnyel, akik egy Windows 10-es gép előtt ülve szeretnék megtudni, milyen időjárás vár rájuk. Mutatjuk hát, miként érhető el az időjárás előrejelzés Windows 10 alatt.

 

Időjárás előrejelzés Windows 10 alatt

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás természetesen a Windows 10 saját Időjárás alkalmazása, amely eleve érkezik a rendszerrel. Ez a Start menüben alapértelmezésben is megtalálható, de ha valamiért hiányozna onnan, csak keressük meg a telepített programok között és húzzuk az ikonját a Start menü mozaikjai közé. Előnye, hogy ha ott hagyjuk a Start menüben, akkor azonnal láthatjuk az aktuális időjárási adatokat (ha nagyobb változatra állítjuk, akkor pár napos előrejelzéssel együtt), ha pedig rákattintva elindítjuk, egy igen részletes előrejelzést kapunk.

Alapvetően tehát még csak lecserélni sem feltétlenül érdemes ezt az alkalmazást, mert jól átlátható és remekül illeszkedik a Windows 10 stílusához. Ráadásul kiváló radarképeket is kapunk, amelyek sokszor megkönnyíthetik, hogy mi magunk próbáljunk meg képet alkotni a közeljövő időjárásáról. Ha viszont nekünk nem jön be, vagy úgy tűnik, nem nagyon találja el a várható időjárást, válthatunk az alábbi ingyenes alkalmazások valamelyikére.

 

AccuWeather

Az AccuWeather jóslatai általában helytállóak, legalábbis egy-két napra előre ritkán tévednek (nagyot). Emellett a windowsos alkalmazás jól áttekinthető, bár az alapképernyőn viszonylag kevés információval szolgál (a modulokra kattintva viszont részletesebb – angol nyelvű – adatokat is kérhetünk). Sajnos csak részben ingyenes, ha minden funkciót ki akarunk használni, akkor elő kell fizetnünk a szolgáltatásra, éppúgy, mint a mobil változatnál.

Ekkor már 45 napos előrejelzést is kérhetünk (bár ezt azért kezeljük fenntartásokkal), illetve megszabadulhatunk az ingyenes verzió felületén látható reklámoktól is. A program igyekszik meghatározni tartózkodási helyünket (többnyire sikerrel), de manuálisan is megadhatjuk azt. Itt is van élő csempe a Start menüben, bár kevésbé látványos, mint a rendszer alap programja esetén.

 

The Weather Channel

A Weather Channel régi motoros, valószínűleg mindenkinek ismerős is a program neve. Nagyjából azt nyújtja itt is, amit a mobil platformokon. Ebből a felhozatalból egyébként szerintünk ez a legszebbre sikerült alkalmazás, a fejlesztők nagyon jól kidolgozták a részleteket. Minden információt megkapunk, amire csak szükségünk lehet, az adatok pedig elég megbízhatóak: a The Weather Channelnél sem ma kezdték a melót. Van mögöttük tapasztalat és háttér.

A program ingyenes, csak néhány – egyáltalán nem zavaró – bannert kell elviselnünk cserébe a használatáért. Itt is kapunk élő csempét, így a legfontosabb időjárási adatokat akár a Start menüben is láthatjuk.

 

The Weather Network

A The Weather Network itthon kevésbé ismert, pedig igen sokoldalú Windows 10 app. Hasonlóan az AccuWeatherhez, ez a program is képes meghatározni a helyzetünket és annak megfelelő adatokat megjeleníteni, de ha kell, manuálisan is megadhatjuk a számunkra érdekes helyeket.

Nagyon jól átgondolt felülete van, minden fontos információt azonnal látunk, s természetesen van lehetőségünk elgörgetni a radarképekig, vagy éppen a három napos helyett óránkénti, esetleg 14 napos előrejelzést megjeleníteni. Az időjárás előrejelzés Windows 10 alatt is számtalan módon megoldható. Érdemes kipróbálni a bemutatott alkalmazásokat, majd megtartani azt, amelyik a leginkább bevált egy pár hetes használat után.

Ne maradjon le erről sem!