Fotók minőségének javítása online, egy kattintással

Képszerkesztő programból mutattunk már jónéhányat, sőt, ha szűkítenénk online képszerkesztőre, abból is akadt már szép számmal a kínálatunkban (ezzel kapcsolatban itt érdemes körbenézni). Mai válogatásunkba viszont kifejezetten olyan – ingyenes – online szolgáltatásokat gyűjtöttünk össze, amelyek egyetlen kattintással, automatikusan képesek feljavítani a kevésbé jól sikerült digitális fényképeket. Így a fotók minőségének javítása megoldható velük pillanatok alatt, hogy aztán megosszuk azokat, vagy csak elmentsük a számítógépre, későbbi felhasználásra. Lássuk, milyen online képszerkesztőket érdemes igénybe venni, ha nem akarunk sokat szórakozni a retusálással, inkább elintéznénk a dolgot egyetlen kattintással.

 

Fotor online: fotók minőségének javítása

A Fotor régi motoros, sokoldalú online képszerkesztő program, rengeteg hasznos funkcióval. Ami minket most éppen annyira nem érdekel, hiszen nekünk egyetlen gombra van csak szükségünk belőle: a 1-TAP enhance feliratú. Ez ugyanis az a funkció, amely egyetlen egérkattintásra helyrepofozza az alulexponált, homályos, vagy egyéb szempontból problémás fotókat. Nem állítjuk, hogy mindig tökéletesre vizsgázik, de az esetek túlnyomó többségében igencsak hatékony.

A kész képet JPG vagy PNG formátumban tölthetjük le. Kétféle képminőség közül választhatunk, a normal esetében még regisztrálnunk sem kell, a high használatához viszont már nem ússzuk ezt meg. Cserébe viszont egy-egy fényképet villámgyorsan, egyszerűen javíthatunk fel, ha a gépen épp nincs ehhez megfelelő képszerkesztő program kéznél.

 

Fotojet: tuningolás villámgyorsan

Másik választottunk a Fotojet, amely felépítésében, lehetőségeiben már-már félelmetesen hasonlít a Fotorra. Ennek megfelelően itt is találunk egy kattintásos képjavítást: csak az Auto Enhance gombra kell kattintani a fotó feltöltése után, s már készen is vagyunk, tölthetjük le a feltuningolt képet.

A Fotojet talán hatékonyabb egy fokkal, mint a Fotor, de ez elég szubjektív vélemény, érdemes több képpel is próbára tenni mindkettőt, s kiderül, kinek, melyik jön majd be jobban. Letölteni itt is JPG vagy PNG formátumban tudjuk a kész képeket, regisztráció nélkül (cserébe lájkolhatjuk a szolgáltatást a népszerű közösségi oldalakon).

Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy a két online szolgáltatás közül melyiket választjuk, mindkettő remekül teljesít és egyaránt ingyen használhatók. Ha nincs a számítógépen kéznél megfelelő képszerkesztő, ezeket mindenféle telepítés nélkül tudjuk használni a böngészőben (szerencsére egyik sem Flash alapú már, így a modern böngészőkben gond nélkül futnak). Egy próbát mindenképpen megérnek. Ha pedig nem tűnik elég hatékonynak az automatikus fotó-tuning, akkor még mindig ott vannak a manuális képszerkesztő eszközök is mindkettőben.

Ne maradjon le erről sem!