Ingyenes sminkelő programok, a tökéletes megjelenéshez

Oly sok feladat megoldására lehet használni a számítógépet és az okostelefonokat, munkától, a szórakozáson át, akár a relaxációig (utóbbihoz még csak külön program sem kell). Miért pont egy olyan napi rutin esetén ne könnyíthetné meg a dolgunkat, melynek a hölgyek minden reggel (és olykor napközben is) hódolnak? Igen, ez a sminkelés, amelynek terhét sajnos egyelőre nem képes teljesen levenni a nők válláról sem a számítógép, sem az okostelefon, azonban a különféle színek, minták, módszerek közötti választást ettől még jelentősen egyszerűsítheti. Lássuk be, ezzel is sok időt és bosszúságot lehet megspórolni. Következzenek hát remek, ingyenes sminkelő programok, amelyekkel virtuálisan tesztelheti bárki, milyen színösszeállítás felel meg leginkább számára, kezdve a púdertől, egészen a hajfestékig.

Perfect365: a sminkelő programok gyöngye

Ajánlatunkat kezdjük a egyik legjobb alkalmazással, amely korábban elérhető volt asztali rendszerekre is, mára azonban redukálódott a két népszerű mobil platformra: iPhone-ra és androidos okostelefonokra. Itt-ott még fellelhető a neten a Windowsos próbaverzió, de támogatás már nincs hozzá, és a teljes változatra sem tudunk átváltani. Szóval a Perfect365 elsősorban okostelefonra javasolt, bár a windowsos verzió is remekül használható, csak egy diszkrét vízjelet helyez el a fotó bal alsó sarkában. Okostelefonon viszont kihagyhatatlan a program (amúgy logikusabb is telefonon használni, hiszen az mindig a kezünk ügyében van, ráadásul azonnal tudunk vele szelfit készíteni, amin aztán kísérletezhetünk). Mind az iOS, mind az Android verzió alapból ingyen áll a rendelkezésünkre, néhány olyan korlátozással, amelyek nem mentek a használhatóság rovására az ingyenes változatban sem.

Használata nagyon egyszerű: készítünk egy fényképet magunkról (vagy betöltünk egyet a telefonon tároltakból), amelyen a program teljesen automatikusan felismeri az arcunkat és annak részeit (szemek, orr stb.). Ha ez megvan, akkor alapból varázsolhatunk az arcunkra kész smink összeállításokat, melyeket profi sminkesek munkái alapján állítottak össze. Ha szeretnénk tudni, hogy pontosan milyen lépésekkel jutott el az adott műig a szakember, akkor ezt egyetlen mozdulattal megjeleníthetjük a programban a Details gombot megérintve.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy az arcfestés minden részletét mi magunk dolgozzuk ki. Csak érintsük meg a Tools gombot, s máris pont olyan aprólékosan lehet alapozni, púderezni, szemhéjat festeni, szemöldököt formázni, szemet kihúzni, rúzsozni, mint a tükör előtt szokás. Sőt, a hajfestés is megoldható virtuálisan. Ha elkészültünk, egy mozdulat csupán és a fotó sminkelt változata máris menthető a telefon képgyűjteményébe, vagy megosztható közösségi oldalakon, esetleg a barátnőkkel e-mailben.

Igaz, a Perfect365 csak részben ingyenes, de az a helyzet, hogy hihetetlen variációs lehetőség rejtőzik benne még így is, temérdek stílus, számtalan eszköz vár azokra, akik vásárlás előtt még megnéznék, mi is áll jól nekik valójában. Ha valaki ennél többet akar (például az alap helyett nagyfelbontású fotót is szeretne menteni magáról kisminkelve), akkor sem kell vészesen mélyen a zsebébe nyúlnia, pár ezer forintból szinte az összes extra csomag letölthető a programhoz (pro színpaletta, festett minták stb.). De kiindulásnak tökéletesen megteszi az ingyenes alap változat is.

Makeover

Ha valaki Windows 10-es PC-t vagy tabletet használ, annak kiváló választás lehet a Makeover nevű alkalmazás is, amelyet a Windows Áruházból lehet letölteni. A program ingyenes, s hasonlóan a másik apphoz, itt is bármilyen fotót betölthetünk “átdolgozásra”. A programhoz mellékelt mintaképek ugyan szépen körbevágottak, de a betöltött képnél erre nincs szükség, bármilyen fotó megteszi. A program igyekszik itt is automatikusan felismerni az arcot, ami nem mindig sikerült tökéletesen, viszont pikk-pakk korrigálható a beépített eszköztárral.

Ha pedig ezzel megvagyunk, onnantól bátran kísérletezhetünk a különféle színekkel, kozmetikai szerekkel. Extraként konkrét termékeket is ajánl a program, de ezzel nem kell törődni, a lényeg, hogy szinte minden variáció szabadon kipróbálható.

Nem állítjuk, hogy a Makeover felveszi a versenyt a Perfect365-tel, viszont cserébe asztali gépen vagy notebookon is használhatjuk.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató