Így hallgathatók karácsonyi dalok, ingyen

Pár nappal ezelőtt mutattunk egy olyan összeállítást, amelyben több órányi ingyen hallgatható meditációs és relaxációs zene volt megtalálható. Ezúttal már a karácsony jegyében válogattunk, és rögtön két olyan helyet is mutatunk, amelyek kiapadhatatlan forrásai a karácsonyi dallamoknak.

Cikkünk frissítve 2021. november 10-én.

Youtube

Aki vidám karácsonyra vágyik, annak egy órányi igen kellemes válogatással kezdjük. Aki a hagyományosabb karácsonyi dalok kedvelője, annak egy órányi instrumentális zenével tudunk szolgálni, emitt. Ehhez mellesleg nagyon hangulatos videó is társul, szóval még az ünnep alatt is el lehet indítani “háttérzajnak” úgy, hogy a monitoron is teljes képernyőre kirakjuk. De ezeken kívül is rengeteg karácsonyi dalt találunk a Youtube-on. Az eljárás nagyon egyszerű: Youtube-ra fel, majd a keresőbe írjuk be a Christmas songs szavakat (vagy csak kattintsunk ide). Utána már csak időre lesz szükségünk, hogy végigmazsolázzuk a kínálatot.

Spotify

Az a helyzet, hogy aki az utolsó Youtube-os összeállításhoz hasonlót szeretne hallgatni, annak valószínűleg nem a Youtube az ideális választás, sokkal inkább a Spotify. Ez ugyebár egy online zenebolt, aminek nagy pozitívuma, hogy teljesen ingyen is igénybe vehetjük, s ez esetben akár a legújabb zenéket is hallgathatjuk, streamben.

Csak regisztráljunk be az oldalon (akár a Facebook fiókunkkal is beléphetünk) töltsük le a Spotify alkalmazást, telepítsük és máris miénk a zenei világ. Jó, offline üzemmódban nem működik ingyen, de hát azt a Youtube sem teszi, s egy-két reklámblokkot itt is el kell viselnünk, de cserébe jó minőségben hallgathatunk bármit. Akár saját lejátszási listákat is összeállíthatunk, így aztán végképp a kedvünkre való karácsonyi dalok szólhatnak az ünnepek alatt. Vannak hazai és külföldi előadók, minden stílusban. Ennek megfelelően karácsonyi albumokat is találunk. A teljesség igénye nélkül (itt csak belehallgatni lehet a dalokba, de ha telepítjük a Spotify alkalmazást, akkor teljes hosszukban is hallgathatók az albumok, streamként):

Christmas (playlist)

Christmas (playlist) – nem öregszünk, ez másik 🙂

Bing Crosby Christmas

Michael Bublé – Christmas (Deluxe Special Edition) (album)

Diana Krall – Christmas Songs (album)

Christmas Jazz (album)

Christmas Jazz (playlist)

Ennél többet nem tudunk kiválogatni, hiszen ízlések és pofonok, de rengeteg karácsonyi zene várja a felfedező kedvű zenebarátokat. Ha valaki a Spotify alkalmazásban rákeres a Christmas szóra, esetleg kiegészítve a kívánt zenei stílussal vagy előadó névvel, tonna szám ömlik majd rá az ingyen hallgatható karácsonyi muzsika.

Olcsó beruházás az ünnepekre, zenekedvelőknek

Azt már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy aki kipróbálná, milyen reklámblokk nélkül, még jobb hangminőséggel és akár offline Spotify-t használni, annak friss regisztráció esetén általában jár a három hónapnyi zene 1 euróért. Utána persze kicsit drágább (5 euró) havonta, de természetesen a három hónapnyi próba végén lemondhatjuk az előfizetést (csak ne feledkezzünk el róla, különben automatikusan vonják a teljes mértékű havi díjat a negyedik hónaptól). Lássuk be, 1 euróért korlátlanul zenét hallgatni három hónapon át (akár mobilon, offline is), egyáltalán nem olyan rossz ajánlat…

Ugyanígy az Apple Music esetében is van lehetőségünk – új előfizetőként – három hónapnyi ingyenes zenehallgatásra. Ehhez csak a meglévő Apple ID segítségével kell bejelentkezni az Apple Music / iTunes alkalmazásba és kérni az akcióüs ajánlatot (ha még korábban nem éltünk ezzel a lehetőséggel). Így az ünnepek alatt bőven lesz mit hallgatni, ha pedig mégsem akarunk előfizetni, lemondhatjuk azt az Apple előfizetéseink között.

Ne maradjon le erről sem!