Karácsonyi online játékok a gyerkőc lefoglalására

Már csak napok vannak hátra karácsonyig (ezzel tisztában van, aki használja a korábban bemutatott karácsonyi visszaszámlálókat). Ilyenkor már nagy a sürgés forgás a legtöbb családnál, javában folynak az ünnepi előkészületek.

És ez az a pont, ahol ha a gyereket nem sikerül bevonni a forgatagba, készülődésbe, akkor cserébe igencsak “útban lesz”. Mert a gyerek, az gyerek, egy ideig izgalmas a hangyaboly-szerű otthon, de aztán csak kellene már valamit játszani. Miért nem ér rá senki?

Nos, az alábbiakban mutatunk néhány remek online elfoglaltságot a lurkóknak, melyeket számítógépen is játszhatnak (elvégre még nem annyira egyértelmű, hogy minden családnál tabletet nyomnak a gyerek kezébe játszani). Ami még fontos: ezen online játékok egyike sem igényel Flash-t, csak egy HTML5 és Javascript támogatással bíró böngészőt (Chrome, Firefox, Safari stb.).

 

Christmas Tree Light Up

Egy nagyon jópofa logikai játék, ahol az “áram” elvezetésével kell kivilágítanunk a teljes karácsonyfát, pontosabban annak minden díszét. Kellemes kis tingli-tnagli karácsonyi zenei aláfestéssel, egyszerű, de hangulatos grafikával.

Játék >>>

 

Santa’s Flight

Stílusos grafikával, kellemes karácsonyi hangulattal várja a csemetéket ez a játék, ahol a Mikulás szánját kell irányítanunk, hogy repülés közben ne legyen a sebesség áldozata se a rengeteg ajándék, se a rénszarvasok, se a… ki is szokott még ott lenni? Ja, persze, a Mikulás.

Játék >>>

 

Back to Santaland

Nehéz lenne elhinni, hogy valaki még nem találkozott egyik Bejeveled klónnal és leszármazottal sem. Ha mégis így van, ez remek alkalom az ismerkedésre. De aki már játszott hasonló “tüntesd el az egyforma drágaköveket” játékkal, ezt is élvezni fogja. Bár itt nem drágakövek vannak, hanem karácsonyi díszek. De a lényegen ez mit sem változtat.

Játék >>>

 

Epic Snowman

A toronyépítés még sosem volt ilyen szórakoztató. Ezúttal ugyanis egy óriás hóember megalkotása a cél, úgy, hogy az aláhulló hóember-alkatrészeket gyűjtjük csokorba. Persze csak ami kell, a sapkákat például kerüljük.

Játék >>>

 

Jigsaw Puzzle Xmas

A puzzle az a játék, aminek nagyjából kortalanul lehet hódolni. Ez konkrétan egy több nehézségi fokozatot tartalmazó (minimum 25 darabos kirakós) változat, amelyben több kép közül is választhatunk, természetesen karácsonyi tartalommal.

Játék >>>

 

Winter Adventures

Végül egy bal egérgombbal irányítható gyűjtögetős játék, ahol csillagokat és egyéb izgalmas dolgokat kell elkapdosni és esetleg pár plusz kattintással kiásni magunkat a lezuhanó hó alól.

Játék >>>

 

Néhány játéknál reklámokat is találunk, de ezek pár másodperc várakozás után automatikusan is eltűnnek, vagy a Skip… feliratú gomb megjelenésekor manuálisan is továbbléptethetők, pont mint egy Youtube videónál. Reméljük, ezek az online játékok megoldják a csemete lefoglalását, amíg a felnőttek készülődnek az ünnepre.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató