Profi kivitelezésű ingyen játékok, Windowsra és macOS-re egyaránt

A szoftver boltok polcai roskadoznak a játékkínálat alatt, de közben egyre népszerűbbek az online megvásárolható játékok. Sőt, az új trend immár az, hogy magát a játékot ingyen megkapjuk, sokszor mindenféle korlátozás nélkül, s csak a játékban használható extrákért (fegyverek, skinek stb.), vagy a játékon belüli gyorsabb fejlődésért kell fizetnünk. Az érdekes az, hogy a jelek szerint ezekért hajlamosak is fizetni a megszállott játékosok. A módszer tehát üzletileg is működik, ráadásul számos remek játékhoz juthatunk így hozzá ingyen. Ezekből válogattunk most össze néhányat, amelyeket bátran merünk ajánlani mindenkinek. Ez a gyűjtemény a profi gamereknek aligha tartalmaz majd újdonságot, de ha valaki még nem ismerte az alábbiakat, érdemes kipróbálni a bármelyiket, mert jó minőségű és szórakoztató játék mindegyik.

 

Blizzard játékok

Kezdjük rögtön néhány kifejezetten minőségi darabbal a Blizzard háza tájáról. Ha létrehozunk egy ingyenes fiókot a Battle.net oldalon, több kiváló játékhoz is hozzáférhetünk. Egy “újszülöttnek minden vicc új” tartja a mondás, így bár nehezen tudjuk elképzelni, de lehet, hogy van, aki még nem találkozott a World of Warcraft nevű több mint egy évtizede hódító online szerepjátékkal.

Nos, ennél a játéknál sajnos csak részben igaz, hogy korlátozások nélkül ingyenes, de ha letöltjük (több mint 20 GB!), akkor 20-as szintig szabadon fejlődhetünk karaktereinkkel, ami bőven elég ahhoz, hogy bebarangoljunk egy halom földrészt, csatázzunk és megismerjük a játék alapjait. Ha tetszik, előfizethetünk és persze beruházhatunk a fizetős kiegészítő csomagokba. De az is lehet, hogy a munka mellett bőven megteszi majd a 20-as szintig fejlődés, szórakozásnak.

Aki inkább stratégiára vágyik, annak a Starcraft 2 javasolt, ez szintén ingyen letölthető és játszható. Tulajdonképpen teljesen szabadon vívhatunk online csatákat és kétségtelenül ez az egyik legélvezetesebb stratégiai játék.

Aki kalandozna, de inkább csak felülnézetből írtaná az ellent, annak vagy a Diablo III vagy a Heroes of Storm javasolt. Mindkettőben extra fejlődésért kell csak fizetnünk, az alapokat díjmentesen elérjük. Gyors kikapcsolódáshoz tökéletes. Aki pedig a kártyajátékok és a kalandjátékok iránt egyaránt érdeklődik, annak a szintén teljesen ingyenes Heartstone lehet jó választás.

A fenti játékok mindegyike elérhető egyetlen Battle.net regisztrációval, ráadásul Windowson és Macen egyaránt játszhatók. Persze vannak korlátozások az ingyenes verziókban, de ha nem megszállott játékosok vagyunk, csak egy kis kikapcsolódásra vágyunk, bőven elég lesz az ingyenes változat mindegyikből. Egyetlen dologra vigyázzunk: a rendszerigény ugyan egész jól skálázható a Blizzard játékaiban, a tárhelyet viszont nagyon durván felemésztik, majdnem mindegyik 15 GB fölötti mérettel büszkélkedhet.

 

Steam gyűjtemény

A Steam ma az egyik legismertebb online bolt, ha játékbeszerzésről van szó. Gyakorlatilag minden említésre méltó játékot megvehetünk itt, de akadnak ingyenesek is. Ilyen például a Team Fortress 2, amely egy igen hangulatos FPS, vagy a DOTA 2, amely egy akció-stratégia keverék. De ott van még a Path of Exile nevű akció RPG, vagy a War Thunder című világháborús szimuláció. Futurisztikus témában is találunk FPS-t, például a meglehetősen pörgős Tribes: Ascend “személyében”.

Ez egy óriási gyűjtemény, nem sok értelme lenne mindent felsorolni, de ha ide kattintanak olvasóink, máris válogathatnak, akár játékstílusra szűrve is, a díjmentes kínálatból. Az ingyenes változatok korlátozásai változók, de a többségnél a játékon belüli extrák, vagy kiegészítő csomagok megvásárlásáért kell csak fizetni. A Steam fiók létrehozása és a kliens letöltése, majd telepítése után férhetünk hozzá a játékokhoz, amelyeknek egy része a Windows mellett Macen is használható.

További ingyenes játékokról olvashatnak ebben a cikkünkben.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató