Ingyenes, retró hangulatú játékok a Google-tól a böngészőben

Ha valakinek retró-játék hiánya lenne, korábban mutattunk már rengeteg jópofa megoldást hiánypótlásra. Szóba kerültek a régi C64-es játékok és a DOS-os időszak nagyjai egyaránt. De biztosan akadnak olyanok, akik nem szeretnének ennyire a régmúltba révedni, inkább csak egy-két klasszikus, vagy éppen azokhoz hasonló játékra lenne szükségük, lehetőleg olyanokra, amelyekkel telepítés nélkül játszhatnak otthon vagy a munkahelyi kávészünetben. Nos, aki így van ezzel, annak jó hír, hogy a Google egy halom játékot csempészett már fel a világhálóra, amelyek elérhetők bárki számára, teljesen ingyen, s elég jól hozzák a retró hangulatot.

Retró hangulatú játékok a Google-tól 

A legismertebb Google játék minden bizonnyal a szaladgáló dínó, amelyet internetkapcsolat hiányában jelenít meg a Chrome böngésző, s amely amúgy bármikor elérhető a korábbi cikkünkben bemutatott trükkel (röviden: nyissuk mega. chrome://dino linket a Chrome böngészőben). Sőt, azóta már tuningolt verzió is létezik belőle, mindenféle extrákkal kiegészítve. 

De nem fullad ki ennyiben a dolog, anno megmutattuk már például a Google Maps térképen elrejtett egyedi Snake játékot is. Ám ez sem a vége! Következzen még néhány jópofaság, amellyel elüthetjük az időt a böngészőben:

  • Pénzfeldobás: Ha beírjuk a Google keresőbe a flip a coin vagy a pénzfeldobás kifejezések egyikét, az első találat egy érmefeldobós játék lesz, amely jól jön, ha egy kérdésre pénzérme feldobással szeretnénk megoldást találni, de épp nincs kéznél apró, vagy csak szimplán el kellene dönteni, hogy aznap ki fizesse a reggeli kávét az irodában.
  • Snake: Akinek nem annyira jön be a bevezetőben említett Google Maps Snake, annak van jobb a Google keresőjében. Egyszerűen keressünk rá a Snake kifejezésre. Az első találat mag a játék lesz.
  • Aknakereső: igazi retró darab az Aknakereső, amely a Windowsban sokak kedvenc időtöltése volt. Értelemszerűen erre is a Google keresőben találhatunk rá a minesweeper szóra rákeresve.
  • Pac-Man: Szintén nagy klasszikus a Pac-Man, amely – ezek után már nem túl meglepő módon – a Pac-Man kifejezésre keresve csalható elő a Google-ból. Mondjuk nem árt, ha jó szeme van hozzá az embernek, mert elég kicsire sikeredett a felület, de a lényeg, azaz a játék adott. Jah, s persze mindez Google feliratra épülő pályával, mert hát minden szentnek…
  • Passziánsz: Végül egy örök klasszikus, amely a Windowsra épülő irodák állandó látványeleme volt a monitorokon: a Passziánsz. Ez kivételesen nem mindig jön be keresési találatként, viszont van hozzá közvetlen linkünk: emitt. Kétféle nehézségi fokozatban játszható, s hasonlóan minimalista a felülete, mint a régi windowsos verziónak. Így aki nem tudta megszeretni a Windows 10 tuningolt változatát, itt telepítés nélkül elérhet egy retró kiadást.

Retró játék a Google-on túl

Természetesen nem csak a Google segítségével nosztalgiázhatunk. A SolitaireMahjongSpiderSudoku játékok igazán retró köntösbe öltöztetett változatait elérhetjük ezen az oldalon is. Néhány reklám bannert ugyan el kell viselnünk az oldalon, de nem zavaró módon elhelyezve, a játékok pedig remekül működnek bármely modern böngészőben.

Ne maradjon le erről sem!