Snake játék a Google Maps térképen, ingyen

Nemrég mutattunk egy, a Google által készített, ingyenes 3D-s játékfejlesztő programot (Windowsra és macOS-re), amellyel gyerekek és felnőttek egyaránt készíthetnek szórakoztató, saját játékokat, programozói tudás nélkül. De a cég ezen felül is hajlamos egyszerű, mégis szórakoztató játékokkal előrukkolni a legváratlanabb helyeken. Anno mutattunk egy dínós játékot, amelyet internetkapcsolat híján lehet játszani a Chrome-ban (de előcsalható az itt mutatott módszerrel is a böngészőben), ma pedig egy másik, szokatlan helyen felbukkanó játékra hívnánk fel a figyelmet. Van ugyanis egy retró Snake játék a Google Maps térképen elrejtve, amellyel hasonlóan jól el lehet szórakozni a kávészünetben, mint a fent említett dinoszaurusszal.

Snake játék a Google Maps térképen, ingyen

A Google Maps Snake játéka finoman szólva sincs túlbonyolítva, s grafikáját tekintve is igencsak retrónak mondható. De ez ne tántorítson el senkit, ettől még nagyon szórakozható tud lenni, ráadásul bárhol, bármikor játszhatjuk egy böngészőben, telepítés nélkül.

A játékszabályok ugyanazok, mint a hagyományos Snake játékban: a folyamatosan növekvő “kígyót” kell etetnünk a felbukkanó almákkal. Csak éppen itt nem kígyót, hanem különféle közlekedési eszközöket (metró, vonat, villamos) kell irányítanunk, s összegyűjteni is ennek megfelelően utasokat kell.

Ennyi! Nem éppen egy World of Warcraft, de ettől még jópofa. S ha már van, miért ne játszanánk vele? Aki pedig egyéb retró, “pixeles” játékokra vágyna, annak érdemes elolvasnia két korábbi cikkünket, amelyekben régi C64-es, és DOS-os játékok újrajátszására mutattunk lehetőséget. Ráadásuk ezeket sem kell telepíteni, bármelyiket játszhatjuk közülük a böngészőben. Nosztalgia játékra fel! Jó szórakozást mindenkinek!

Ne maradjon le erről sem!