Rejtett dinós játék gyors előcsalogatása a Chrome-ban

Arra gondoltunk, legyen ez egy laza szombat mindenkinek, így most egy igen könnyed kis tippel szolgálunk: megmutatjuk, miként csalható elő könnyedén a Chrome böngésző rejtett dinós játéka.

Rejtett dinós játék gyors előcsalogatása

Maga a játék nem új, már egy ideje ott lapul a Chrome-ban: ha nincs internet kapcsolatunk, de ennek ellenére megpróbálunk megnyitni egy weboldalt, akkor az offline módot jelző hibaüzenet megjelenésekor kell egy SPACE-t nyomnunk, mire is feléled az apró dinó a képernyőn és indulhat is a játék.

A Google fejlesztői viszont most egyszerűsítettek a dolgon, legalábbis ha nem a stabil Chrome-ot, hanem annak Chrome Canary fedőnévre keresztelt fejlesztői változatát használjuk.

Ebben a változatban (amelyben amúgy elsőként próbálhatók ki mindig a Chrome leendő újdonságai) nem kell már offline üzemmódba váltanunk. Elég, ha beírjuk a címsorba a

chrome://dino

URL-t. Ekkor is a fentebb említett játék jelenik meg, jöhet a SPACE és máris kezdődhet a móka. Maga a játék persze nem nagy különlegesség, egy végtelenített pályán szaladó dinoszauruszt kell a SPACE nyomogatásával átsegíteni az akadályokon. De ettől még jópofa.

Ha épp nincs más szórakozási lehetőségünk a kávészünetben, döntögethetjük a rekordokat benne…

Egyébként a mobil Chrome-ban is működik: ha elzárjuk az internet kapcsolatot (például Repülőgép üzemmódra kapcsolunk), majd megpróbálunk a mobil Chrome-ban megnyitni egy weboldalt, akkor az offline módra figyelmeztető hibaüzenet dinóját megérintve szintén elindul a játék, szóval a buszon is lefoglalhatjuk vele magunkat.

Aki esetleg annyira belejött, hogy más hasonló játékokkal is mókázna, annak javasoljuk a korábban bemutatott, Facebook Messengerbe rejtett sakkot és kosárlabdát.

Ne maradjon le erről sem!