Facebook Messenger: rejtett kosárlabda és sakk játékok

Ha a kellemes napsütés ellenére éppen unatkoznánk, vagy a szabadban ücsörögve sem tudunk elszakadni az okostelefon nyújtotta kényelmi szolgáltatásoktól, akad két jópofa kikapcsolódási lehetőség azoknak, akik használják a Facebook Messenger mobil appját (iOS-re és Androidra egyaránt elérhető). Ha eddig nem találtunk rá a két rejtett Facebook Messenger játékra, érdemes kipróbálni, elvégre ingyen vannak.

 

Facebook Messenger trükk #1: kosarazzunk!

Az újabb apróság egy integrált kosárlabda játék, amelyet úgy hívhatunk elő, ha a virtuális billentyűzet Emoji ikonjai közül kiválasztjuk a kosárlabda ikont és elküldjük valakinek üzenetben.


Ha ez megtörtént, tüstént érintsük meg a megjelenő üzenetben a kosárlabdát és már kezdődhet is az unaloműző játék.

 

Facebook Messenger trükk #1: sakkozzunk!

A sakk funkció már régebb óta az app “része”. Előhívásához a kiválasztott sakkpartnernek kell elküldenünk a @fbchess play üzenetet, s máris indulhat a sakkparti. Nem feltétlenül kell azonnal le is játszani a teljes partit, folytathatjuk később is a csevegés során.


Ha valakinek nem teljesen egyértelmű, hogyan lehet utasításba adni – üzenetként – a kívánt lépést, a @fbchess help beírásával és elküldésével egy teljes súgó megjeleníthető (angolul).

Ne maradjon le erről sem!