Így bővíthetjük a Messengert extra funkciókkal, pár kattintással

Az elmúlt hetekben mutattunk már két jópofa és hasznos funkciót, amelyekkel “bővíthető” a Facebook Messenger tudása. Az egyik ilyen az volt, amikor rávettük a Messengert, hogy számológépként funkcionáljon, a másik pedig az, amikor tennivalóinkra figyelmeztetett a megadott időpontban.

Hasonló megoldással egyébként sakk és kosárlabda játékra is rávehető a Facebook üzenetküldője.

Sőt, ezeknél jóval többre is.

 

Botlist: Messenger botok gyűjtőhelye

A Botlist oldalon a fentiekhez hasonló megoldásokból találunk egy csokorra valót. Kategóriákba rendezve, rövid leírással, adott esetben képernyőképekkel illusztrálva. Van itt minden, mi szem szájnak ingere, ha szeretnénk a Messengert – és más szolgáltatásokat – extra funkciókkal felvértezni, ezekkel a megoldásokkal könnyedén megtehetjük. Sőt, még ahhoz is találunk útmutatást, miként készíthetünk saját Messenger botokat, például cégünk szolgáltatásaira építve.

Érdekes és hasznos gyűjtemény, bár nehéz lenne azt állítani, hogy minden itt begyűjtött botnak van valódi haszna. Viszont érdekes új módja ez a hétköznapi funkciók közösségi elérésének, hiszen a Messenger sokaknál a leggyakrabban használt app, így tényleg mindig kéznél van.

Ha nem is lesz mindegyik megoldás a hasznunkra, azért érdemes a szimpatikusabb darabokat kipróbálni, hátha találunk olyat, amelyiknek valóban hasznát vesszük a hétköznapokban.

Ne maradjon le erről sem!