Az elmúlt hetekben mutattunk már két jópofa és hasznos funkciót, amelyekkel “bővíthető” a Facebook Messenger tudása. Az egyik ilyen az volt, amikor rávettük a Messengert, hogy számológépként funkcionáljon, a másik pedig az, amikor tennivalóinkra figyelmeztetett a megadott időpontban.

Hasonló megoldással egyébként sakk és kosárlabda játékra is rávehető a Facebook üzenetküldője.

Sőt, ezeknél jóval többre is.

 

Botlist: Messenger botok gyűjtőhelye

A Botlist oldalon a fentiekhez hasonló megoldásokból találunk egy csokorra valót. Kategóriákba rendezve, rövid leírással, adott esetben képernyőképekkel illusztrálva. Van itt minden, mi szem szájnak ingere, ha szeretnénk a Messengert – és más szolgáltatásokat – extra funkciókkal felvértezni, ezekkel a megoldásokkal könnyedén megtehetjük. Sőt, még ahhoz is találunk útmutatást, miként készíthetünk saját Messenger botokat, például cégünk szolgáltatásaira építve.

Így bővíthetjük a Messengert extra funkciókkal, pár kattintással | Techwok.hu

Érdekes és hasznos gyűjtemény, bár nehéz lenne azt állítani, hogy minden itt begyűjtött botnak van valódi haszna. Viszont érdekes új módja ez a hétköznapi funkciók közösségi elérésének, hiszen a Messenger sokaknál a leggyakrabban használt app, így tényleg mindig kéznél van.

Így bővíthetjük a Messengert extra funkciókkal, pár kattintással | Techwok.hu

Ha nem is lesz mindegyik megoldás a hasznunkra, azért érdemes a szimpatikusabb darabokat kipróbálni, hátha találunk olyat, amelyiknek valóban hasznát vesszük a hétköznapokban.