Így kapcsolható be a Messenger sötét módja, pár mozdulattal

A Facebook már teszteli egy ideje a Messenger fekete felületét, amely sötét környezetben sokkal szemkímélőbb látvány, mint a hagyományos fehér-alapú felület. Korábban megírtuk, miként volt bekapcsolható a Messenger sötét módja a kísérleti üzem ideje alatt, most azonban már véglegesítették a funkciót, így nem kell trükkökhöz folyamodnunk, elég csak a megfelelő opciót beizzítani a programban. Máris mutatjuk, miként oldható meg a dolog az iOS és androidos verziókban egyaránt.

Éjszakai csevegés: így kapcsolható be a Messenger sötét módja

A korábbi megoldással ellentétben a Sötét mód opció immár alapból megtalálható a Messenger app legfrissebb verziójának Beállítások felületén, nincs szükség extra praktikákra, hogy előcsaljuk.

Ha úgy gondoljuk, inkább egy fekete alapú, sötét felülettel használnánk a programot, csak a következő pár mozdulatra van szükség:

  • érintsük meg profilképünket a program felületének bal felső sarkában
  • a megjelenő Beállítások lapon jelenleg az első opció a Sötét mód, amelyet egy érintéssel bekapcsolhatunk

Ennyi! A végeredmény nagyon látványos, és gyenge fényviszonyok között a szemünk is hálás lehet érte, de nem vagyunk róla meggyőződve, hogy mindenkinek tetszik majd a látvány.

Miként az korábban is jellemző volt, a frissítések most sem feltétlenül egyszerre érkeznek meg mindenkihez, szóval aki most még nem látja a legutóbb letöltött appban sem ezt az opciót, ne keseredjen el. Előbb-utóbb megérkezik hozzá is. Ráadásul a korábban leírt módon előcsalható ebben az esetben is.

Ne maradjon le erről sem!