Kényelmesebb videóchat: új asztali Facebook Messenger Windows és macOS rendszerekre

Az elmúlt hetekben egyre fontosabb kérdéssé vált, hogy melyek a leghatékonyabb megoldások, ha a COVID-19 világjárvány miatt kialakult helyzetben távolról szeretnénk kapcsolatot tartani ismerősökkel, családtagokkal, kollégákkal, ügyfelekkel. Mi is összefoglaltuk, melyek azok a programok, amelyek jól jönnek a családdal, ismerősökkel való kapcsolattartáshoz, illetve milyen programokat és szolgáltatásokat ajánlunk a távmunkában dolgozóknak. Ma egy közismert alkalmazással kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmet egy fontos változásra: megjelent az asztali Facebook Messenger Windows és macOS rendszerre egyaránt, így mostantól a számítógépen is sokkal kényelmesebben tarthatjuk a kapcsolatot az okostelfonon megszokott felületen keresztül.

Asztali Facebook Messenger Windows és macOS rendszerre

Bár a Facebook Messengeren kívül is bőven vannak videóchat megoldások és csevegők (amelyek adott esetben biztonságosabbak és jobban tiszteletben tartják a privát szféránkat is), kétség kívül ez ma az egyik legnépszerűbb chat alkalmazás iOS és Android eszközökön. Az asztali gépeken eddig leginkább böngészőben lehetett elérni a Messenger felületét, bár anno mi is bemutattuk a cég kezdeményezését egy windowsos kliensre, amely jó ideje elérhető volt béta állapotban. Most azonban változott a helyet, megérkezett ugyanis a Facebook Messenger stabil verziója Windowsra és macOS-re egyaránt.

Mindkét alkalmazás az adott rendszer alkalmazásboltjából tölthető le, Windows 10 esetében innen, macOS esetében innen. A két verzió tudását, felületét illetően gyakorlatilag azonos, sőt, alapvetően ugyanazt a külsőt, felépítést és funkciókészletet kapjuk velük, amelyeket az okostelefonokon már megszokhattunk. Ebben beletartozik a rendszer beállításaihoz igazodó sötét felület is mind Windows 10, mind macOS alatt.

Mindent egybevetve a Facebook Messenger asztali verzióinak megjelenése örömteli esemény, kiváltképp a jelenlegi helyzetben, amikor egyre többen tartják a kapcsolatot szeretteikkel online, videócsevegéssel. A program akár több fős videomeetinget is lehetővé tesz, de ennek ellenére is inkább csak otthoni felhasználóknak ajánljuk. Céges felhasználásra ennél praktikusabb és biztonságosabb eszközök állnak rendelkezésre.

Ne maradjon le erről sem!