Kényelmesebb Facebook Messenger Windows 10-re, sötét felülettel is

Idén számtalan praktikus tanáccsal szolgáltunk már a Facebook Messenger kapcsán, ma pedig azoknak szeretnénk mutatni egy hasznos megoldást, akik Windows 10 alatt is szeretnek csevegni a népszerű chat alkalmazással. Nem kell ugyanis a böngészőben maceráskodni ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk használni a csevegőt a PC-n, hiszen a Windows Áruházából régóta ingyen letölthető egy önálló Facebook Messenger Windows 10-re. Sőt, aki bátrabb, annak érdemesebb ennek béta verzióját beszereznie, mivel abban már elérhető egy halom kényelmi funkció, amely a stabil verzióból egyelőre hiányzik, így például a sötét – éjszakai – felület.

FRISSÍTÉS 2020.04.07.: Időközben megjelent a végleges Facebook Messenger alkalmazás Windows 10-re és macOS-re egyaránt. Írtunk róla részletesebben ebben a cikkben.

Kényelmesebb Facebook Messenger Windows 10-re

Messenger béta pár kattintással telepíthető Windows 10-re és sokkal kényelmesebb, gyorsabb üzenetváltásokra alkalmas, mint a Facebook.com felületén elérhető “mini” ablak, vagy akár a Messenger.com oldalon behozható online változat.

Az új béta kiadásban immár bekapcsolható – vagy a rendszer beállításaihoz igazítható – a sötét mód használata (hasonlóan az okostelefonos változathoz), illetve végre lehetővé vált a képek és más fájlok egyszerű fogd és dobd módszerrel történő megosztása. Ilyen szempontból érdemesebb a béta kiadást használni, hiszen jóval gyorsabban kapja meg az új funkciókat, mint a stabil kiadás. Értelemszerűen itt azért nagyobb az esélye annak is, hogy maradnak benne átmeneti programhibák, de nálunk például teljesen megbízhatóan üzemel a legfrissebb béta kiadás.

Ha tehát valaki Windows 10 alatt is teljes kényelemben szeretne Messengert használni – azonnal értesülni a bejövő üzenetekről, átlátható felületen olvasni és írni, videocsevegni, hanghívást kezdeményezni stb. -, annak feltétlenül érdemes megismerkedni a natív Windows alkalmazással, a webes felületek helyett.

Ne maradjon le erről sem!