Így kapcsolható be a sötét mód Messengerben iPhone-on és Androidon

Manapság szinte minden héten tudunk írni valamilyen alkalmazásról, amelyben éppen elérhetővé vált a divatos – és esténként, gyenge világítás mellet, vagy sötétben kifejezetten praktikus – sötét üzemmód. Anno ugyebár újdonság volt ez a macOS Mojave esetében, aztán lassanként bekerül majd a Chrome-ba is, de ott is kipróbálható már most egy kis trükkel, s persze a Windows 10-nél is van már ilyen. Egykor a professzionális videó- és képszerkesztős sajátja volt, de mára szinte elvárássá vált minden alkalmazás esetében. Nos, a sokak által használt Facebook Messenger sem lesz kivétel. Mostantól megtalálható ugyanis a sötét mód Messengerben is, mind iOS, mind Android esetében. Csak egyelőre még trükkösen lehet csak előhívni.

Sötét mód Messengerben iPhone-on és Androidon

A Messenger app sötét üzemmódját a legutóbbi iOS és Android frissítés egyaránt tartalmazza. A Facebook ütemesen frissíti az appot, így előbb-utóbb ez a verzió is elér mindenkihez. Valószínűleg később a Beállításokban eleve elérjük majd ezt az opciót, most még azonban amolyan “húsvéti meglepetésként” működik (ilyen “easter eggs” fedőnevű extrákat sok programban találunk, a lényege, hogy valamilyen felhasználói interakcióért cserébe valamilyen szokatlan, poénos dolog történik az alkalmazásban, vagy éppen plusz funkciókhoz férhetünk hozzá).

Szóval a megoldás jelen pillanatban az lesz, hogy el kell küldenünk a megfelelő üzenetet valamelyik ismerősünknek, s cserébe a Beállítások lapon megjelenik egy vadonatúj, Sötét mód opció, amelyet bekapcsolva máris dögös és praktikus fekete-szürke üzemmódba vált a chat alkalmazás.

S hogy mi az üzenet, amelyért cserébe ezt megkapjuk? Nos, semmi extra, mindössze egy félhold (🌙 – crescent moon) emojit kell küldeni valakinek, s cserébe mi és a címzett egyaránt megkapjuk az éjszakai, sötét módot a programban (ráadásul látványos “holdeső” kíséretében).

Ennyi! A dolog lényege, hogy ehhez a lehető legújabb Messengerrel kell rendelkeznünk az okostelefonon, ami persze nem akkora kihívás, hiszen ingyen frissíthetjük az appot az adott rendszer alkalmazásboltjából. Ha valakinél esetleg még nem működne a trükk, ne keseredjen el. Valószínűleg itt is számolni kell vele, hogy nem mindenkihez ér el egyszerre az aktuális frissítés, illetve jó esély van rá, hogy később mindenféle trükkök nélkül is megjelenik majd a Sötét mód kapcsoló a program későbbi kiadásaiban. Addig ez inkább csak egy tesztelhető funkció, amelyet egy jópofa trükkel lehet életre hívni.

Ne maradjon le erről sem!